SÜRMENE’DEN TRABZON’A KADAR YOLCU ETTİLER 

BAŞKAN ÜSTÜN'Ü ZİYARET ETTİ 

Denizlerde Amatör Denizciler Derneği (DADDralli) üyesi olan 22 ralli yelkenli yat sahibi Sürmene limanında demirledikten sonra Sürmene Belediye başkanı Rahmi Üstün'ü makamında ziyaret etti.

Faroz Limanına kadar  Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,Akparti İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu,Sürmene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Canan Çolak Seymen Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü eşlik etti.


TÜRKİYE VE GÜRCİSTAN'DA 29 LİMANA UĞRADILAR

Yat turunun Komodorluğunu üstlenen İsmail Tömer ve beraberindeki yatçılar,. İsmail Tömer, Türkiye ve Gürcistan'daki 29 limana uğradıklarını tura 5'i yabancı 22 yat ile 1 Temmuz 2022'de İstanbul'dan başladıklarını belirterek, "22 teknede toplam 45 kişi yer alıyor. Projeyi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Karadeniz'de gördüğümüz ilgi, alaka ve sevgi tura katılan yerli ve yabancı bütün üyelerimizi çok etkiledi. Karadeniz halkına selamlarımızı iletiyoruz. Gelecekte yat turizminin Karadeniz'de gelişeceğine inanıyoruz ve bu yönde katkıda bulunmak istedik. Mitolojide yer alan Argonotların Yunanistan'dan yola çıkarak Anadolu kıyılarını takip edip Gürcistan'da Altın Post'u arama efsanesini modern zamanlarda canlandırmayı amaçlıyoruz. 2018 ve 2019'da yapılan DADDralli'yi iki yıldır pandemi nedeniyle yapamadık. Bu yıl da kısıtlamalar nedeniyle İstanbul'dan yola çıktık. Gürcistan’dan demir aldıktan sonra Trabzon Sürmene Çamburnu Limanında konakladık . Bugün hava güzel yolumuza devam etme kararı aldık.

SEVGİ ÇEMBERİ İLE VEDA ETTİLER

Sürmene Çamburnu Limanında konaklayan yatçılar, Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Yatçılar,Karadeniz’e doğru yola çıkmadan önce Sürmene açıklarında sevgi çemberi oluşturarak Sürmene’yi selamladı.