Geçtiğimiz sezona ‘KattıkKarıştırdık’ oyunu ile başlangıç yapan ve başarılı bir sezon geçiren Tiyatro Zinos, bu yıl iki oyunla tiyatro severlerin huzurunda olacak.


İbrahim Kavzoğlu yönetiminde çalışmalarını sürdüren ekip ilk olarak Ekim ayı içerisinde 70 dakikalık komedi oyunu ‘İLLAKİ’yi sahneleyecek.
Trabzon’da dört ayrı mekanda provalarını sürdüren ekip İbrahim Kavzoğlu, Selahattin Çakır ve Nuray Taflan’ın birlikte yazdıkları oyunu yine KAvzoğlu’nun yönetimiyle sahneye koyuyor.
Çakır ve Taflan’ın yanı sıra Mustafa Kaya, Gamze Dorul, Cemre Ekşi ve Murat Demir’in de rol aldığı oyunda hayırsever bir şirket sahibi kadının tam zıttı olan üç kağıtçı müteahhit eşinin yaşadığı entrikalar, bunun yanında yabancı uyruklu kadınların zor şartlarda çalışması ve bunun karşılığında da yaşadığı sorunlar anlatılıyor.
Görüşlerini aldığımız Tiyatro Zinos kurucusu, yazar ve yönetmeni İbrahim Kavzoğlu zor şartlar altında tiyatro yapmaya çalıştıklarını özellikle de salon yönünde sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “4 ayrı mekanda çalışıyoruz. Adeta göçebe gibiyiz. İstediğimiz zaman yer bulamıyoruz. Buna rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu yıl iki oyun sahneleyeceğiz. Biri komedi diğeri de dram olacak. Arkadaşlarımız büyük bir özveri ile oynuyor. Ekim ayında tüm tiyatro severleri oyunumuza bekliyoruz. Onlara önemli sürprizlerimiz olacak” dedi.
Oyunun yazarlarından Selahattin Çakır ve Nuray Taflan da şimdiden oyunun başlayacağı günü iple çektiklerini ifade ederek, “Zaten dünya hastalıklar ve ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. İnsanlar stres içinde. Bizde istedik ki bir nebze olsun onları bu sıkıntılardan uzaklaştırıp güldürelim. Onun için hocamızla bir araya gelerek eğlenceli, komik bir tekst yazdık. Çok da güzel oldu. Bizde biraz kalıbımızın dışına çıktık. Eminiz ki oyunumuza gelenler ters köşe yaşayacaklar. Şimdiden herkesi bekliyoruz” diye konuştular.
Diğer oyuncular Mustafa Kaya, Murat Demir, Gamze Dorul ve Cemre Ekşi de Tiyatro Zinos ailesinin ferdi olmaktan ve tiyatro yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.