Bize İstanbul'da Trabzon 

Haber: Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

İstanbul'da bu yıl 10. düzenlenen Trabzon Günleri yoğun katılımın gerçekleştirildiği Yenikapı’da coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Etkinlik sunucusunun programa katılan hazirûnu ve tüm Trabzonluları selamlamasının ardından, ebediye intikal etmiş şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile programa devam edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan oldu. Turhan'a beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ,Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,Maçka Belediye Başkanı Ecz.Koray Koçhan,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke,Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz,Ünlü Karikatürist Harun Yavruoğlu,www.trabzonhaber24.com Editörü Ömer Altıntaş ,Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Trabzonlu eşlik etti.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turan, Trabzon milletvekilleri, İstanbul Milletvekilleri ,Parti Başkanları ve çok sayıda belediye başkanı ile vatandaşların katıldığı Trabzon Günleri’nin açılış konuşmasını Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu yaptı ve bu önemli organizasyona akın eden tüm Trabzonlulara ve Trabzon sevenlere teşekkür etti.

BAŞKAN ;TRABZON TARİHE DAMGASINI VURMUŞTUR

Trabzon’un tarihte ikinci İstanbul olarak anıldığını belirten Şatıroğlu, ‘Karadeniz’deki birçok il Trabzon’dan ayrılmıştır, Trabzon sanatçı yetiştiren Anadolu’da ilk matbaanın kurulduğu şehirdir. Fatih Sultan Mehhmed ile Yavuz Sultan Selim ile Kanuni Sultan Süleyman ile tarihi taçlanmış bir şehrin mensubu olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tarihte Fatih Sultan Mehmet Trabzon’a gelmişti fetih için. Zira o İstanbul’dan Trabzon’a gelmişti bizde Trabzon’dan İstanbul’a geldik. Bugün Fatih Sultan Mehmed’in huzurunda olmak, bizleri için büyük bir onurdur. Hepinize burada olduğunuz için teşekkür ediyor, bir kere daha Trabzonlu olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum’ ifadelerini kullandı. Şatıroğlu’nun konuşmasının ardında sahne alan horon ekibi davetlilerden büyük alkış aldı.

TRABZON’UN GÜCÜ 8 MİLYONLUK

Trabzon Valisi adına Vali Yardımcısı Hasan Balcı ise konuşmasında Trabzon’un çok etkili çok güçlü bir il olduğunu belirtti. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un selamı ile konuşmasına başlayan Balcı, İstanbul’daki Trabzonluların, Karadenizlilerin ve Karadeniz sevdalılarının bir araya getirilmesi çok önemli ve güzel bir olay. Trabzon’u 8 milyonluk bir şehrin üzerinde etkisi olan komplike bir şehir. Çok hızlı yoğun bir turizm sezonu geçirdi. Bu yeterli mi bilemiyorum ama önümüzdeki aylanda daha ileriye gideceğini tahmin ediyorum. Hepimiz taş üzerine taş koyarsak, birlik beraberlik içinde olursak başarıların devamı gelecektir’ şeklinde konuştu.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI MUSTAFA AKKAYA ;

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ise konuşmasına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun selamı ile başlayarak, ‘Trabzon yine her zaman ki gibi her yerde olduğu gibi farkını göstermiş. Hepinizi selam ve saygılar sunuyorum, bu birlikteliğimizin daim olmasını temenni ediyorum’ dedi.

BÜYÜK TRABZONSPOR’UN KENTİ

MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gül ve CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’ın da selamlama konuşması yaptığı etkinliklerde söz alan eski Trabzon Milletvekili ve CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi: Büyük Trabzonspor’un kenti Trabzon’un değerli insanları çok kıymetli hemşerilerim. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizi burada bir araya toplayan TDF’nin başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Konuşmalar çok olacak görüyorum o nedenle kısa tutuyorum. Hepinizi kucaklıyor en içten sevgilerimi selamlarımı sunuyorum’ ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

AK PARTİ TRABZON İL BAŞKANI HAYDAR REVİ; 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’de Trabzon’un tüm Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir dayanışma örneği sergilediğini belirterek, ‘İnşallah her sene burada İstanbul’da birlikte oluruz, etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyor selamlar sunuyorum’ ifadelerini kullandı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise konuşmasında şunları söyledi: ‘Trabzon’un evladı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu topraklar birçok siyasetçi, işadamı, aleminde ulamesanı kadar ülkemizin her yerine hizmet eden çok kıymetli insanlar yetiştirdiler. Memleketimize ne kadar hizmet etsek azdır. Ülkemiz çok kıymetlidir. Bu coğrafyanın bir evladı olarak tuttuğu her işi başarıyla yerine getiren memleketimiz insanları ile ne kadar onur ve gurur duysak azdır. Bizim memleketimiz bu ülkenin kaderini değiştiren Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile hizmet etme onuruna nail olmuştur. Ne mutlu bize ki böylesine güzel işlere imza atıyoruz’ Trabzonlu olan Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de bir selamlama konuşması yaparak tüm davetlilere bu önemli gecede olmalarından ötürü teşekkür etti.

TRABZONLU VATAN İÇİN HER ŞEYİ GÖZE ALIR

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’da gecede söz alarak ‘Bu güzel Eylül akşamında güzel bir Trabzon esintisiyle sizlerle birlikteyiz. Burada Trabzon’un değerlerini burada ziyaret eden herkese tanıtacaklardır. Sizlerin aracılığı ile bu güzel atmosferi tadmaları için tüm vatandaşlarımızı buraşa davet ediyorum. Trabzon tarihten bu yana çok önemli bir şehirdir, çok önemli isimler yetiştirmiştir. Trabzon dendiği zaman vatanı için her şeyi göze alabilecek insanlardın yetiştiği bir şehirdir. Bende bir Trabzonlu olarak gerçekten gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bu güzel organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyor Allah’a emanet olun diyorum’

BAKAN TURAN’DAN TRABZON’A ÖVGÜ

Gecenin son konuşmasını ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu Cahit Turhan tarafından gerçekleştirildi. Bu tür şehir günleri ilk defa, 7 yıl önce Ankara’da düzenlendi, Trabzon yine bir ilke imza attı. Bundan iki yıl önce de yine yurt dışında Trabzon günleri düzenlendi. İstanbul’da 10.’su düzenleniyor. Ve hemşehrilerimizi bir araya getiriyor. Onlara birkaç günde olsa kendi doğduğu büyüdüğü havasını teneffüs ettiği, suyunu içtiği, şehrin kültürünü yaşattı bu hasretini gidermiş oluyor. Burada Trabzon’un yemeklerini, giyeceğini, diğer ürettiği eşyaları ürünleri buradaki hemşerileri ile paylaşacaklar. Aslında bu işin bir parçası, ama burada hemşerilerimizi, Trabzon’u sevenleri, Trabzon’un dostlarını bu akşam burada bir araya geldiğimiz gibi, önümüzdeki Pazar gününe kadar bir araya gelecekler, belki de bu şehirdeki ve bu şehrin dışındaki birçok ilden buraya birçok hemşehrimiz, kuymak, fındık, tereyağı almak bahanesiyle gelip burada hemşerileriyle buluşacak kucaklaşacak. Bu buluşmayı sağlayanlara tekrar teşekkür ediyorum. Biz Trabzonlu olarak doğduk fakat ülkemizin farklı yerlerinde hayatımızı sürdürüyoruz. Trabzon kültürünü yaşamayanların yaşaması için bu faaliyet çok önemli. Bursa’daki vatandaşımız 1 saat 30 dakikada buraya geliyor, Osmangazi köprüsü var, Tekirdağ’dan, İzmit’ten, Adapazarı’ndan, Kırklareli’nden geliyor. Yollarımız artık eskisi gibi insanlarımızı yormuyor. Sadece tekerlere giden yolları değil gönüllere giden yolları da yapmalıyız. Allah birlikteliğimizi bozmasın. Gelişen büyüyen değişen Türkiye’nin altyapısını biz de yapmaya çalışıyoruz. İnşallah 3 yıl sonra Çanakkale’deki hemşerilerimiz Çanakkale köprüsü ile günübirlik buraya gelecekler. Bugün İstanbul’da inşa ettiğimiz Havaalanında gerçekleştirilen TeknoFest etkinliğine katıldık. Sayın Bakanımız Mustafa Varank biraz rahatsızlandı. Size selamlarımı iletmemi istedi.

SAĞOLSUN ALBAYRAK BENİ MUTLU ETTİ 

Hazine ve Maliye Bakanı'mızdan para istemeye gittim, Trabzonlu Berat Albayrak’a, sağolsun bu gün beni mutlu bir şekilde yanından ayrıldım. Kendisi şu anda Türkiye’deki bankaların yöneticileri ile toplantı halinde. Son birkaç gündür bizim gelişmemizi büyümemizi istemeyen bazı yabancı güçler ülkemize değişik yollarla saldırıya geçtiler. En son saldırı ekonomik yöntemlerle, finansal yöntemlerle yapıyorlar. Bunun da cephe komutanlığını Berat Albayrak bakanımız yapıyor. Onun da selamını sizlere iletmek istiyoruz. Hepinizi yürekten selamlıyor.