Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan Masal Şenliği’nde Nasrettin Hoca hikayeleri sahnelenecek. Yapılacak olan etkinlikte masal anlatmak, tiyatral anlamda çocuklar ve aileleriyle buluşturulacak.
Nasrettin Hoca hikayelerinin tiyatral olarak anlatılacağı etkinlikte ilk tiyatral gösterim aileler ve çocuklar için 5 Şubat 2023 Pazar günü saat 14.00’da Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapılacak. Yine aynı yerde ikinci gösterim ise 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 10.30’da öğrenciler için yapılacak.


TİYATRO GÖNÜLLER ARASINDA BAĞ KURAR
Akçaabat Belediyesi, her yıl belirli zamanlarda gerçekleştirdiği kültür sanat etkinlikleriyle yediden yetmişe herkesin sanatla buluşmasına olanak sağlıyor.  Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Kültür ve Sanat Şehri olarak anılan Akçaabat’ın adına yaraşır etkinliklere imza atmaya devam ediyor.
Şubat, Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirilecek Masal Şenliği ile ilgili düşüncelerini dile getiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tiyatronun gönüller arasında bağ kurduğunu vurguladı. Masallarla görsel sanatların gücünü birleştirdiklerini ifade eden Başkan Ekim, “Çocukların zihinsel gelişmesinde masalların önemi yadsınamaz. Masallar, çocuklara toplum kültürünü ve ahlakını öğretir; çocukların kelime dağarcığını geliştirir, hayal dünyasında yepyeni kapılar açar. Bu etkinliğimizde masalları sahnede canlandırarak anlatmak istedik. Masallarla görsel sanatların gücü birleşince çocukların ufku engin denizlere açılacaktır. Masal Şenliği etkinliğimiz üç ay boyunca belirlenen günlerde devam edecek. Erol Günaydın Sanat Merkezinde yapılacak olan etkinliğimize tüm Akçaabatlı minik hemşehrilerimizi davet ediyorum.” Dedi.