HEMŞERİMİZ TUĞGENERAL ÖMER FARUK KÜÇÜK EMEKLİYE SEVK EDİLDİ

Haber ; Yusuf Altıntaş  www.trabzonhaber24.com İstanbul


Sürmeneli Gazi paşamız, Tekirdağ 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük son Yaş kararları sonrasında süpriz bir karar'la emekliye sevk edildi.
Kayseri 1. ordu Tugay komutanlığı, Kuleli askeri lise komutanlığı gibi imtiyazlı görevler yapan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük' ün askeri çevreler tarafından Kuvvet komutanı olması beklenirken, süpriz bir kararla emekliye sevk edilmesi şok etkisi yaptı.

TUĞGENERAL ÖMER FARUK KÜÇÜK KİMDİR?

Dosyasında birçok ödül ve takdirnamesi bulunan Tuğgeneral Küçük kimdir?
Sürmene doğumlu olan Ömer Faruk Küçük eğitimini Sürmene'de tamamladı.. Kuleli askeri lisesi komutanlığı, Kayseri 1. ordu Tugay komutanlığı gibi kuvvet Genelkurmay Başkanlarının geçtiği makamlarda görev yapan Küçük 16 Ekim 2007 yılında Tugay komutanlığı yaptığı Hakkaride teröristlerle çarpışmaya giderken tepe yamacına takılıp düşen helikopterden paraşütle terör örgütünün mayınlı bölgesine atlayıp yaralanmış ve gazi unvanını almıştı.
400 metre yükseklikten elinde silahıyla atlayarak sağ kurtulan Tuğgeneral Küçük, o dönemde "Kahraman kumutan" sıfatını almıştı.
Kahramanlıkları, aldığı başarılar ve alçak gönüllülüğü ile tanınan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, İstanbulun tanınmış avukatlarından Muammer Küçük, Mahmut Küçük ün abisi, İş adamı Zeki karali'nin de dayısı oluyor.
Paşamıza emeklilik hayatında sağlık, sihat dileriz.