ARTIK TRABZON HAVAALANI ALMAN TANKLARININ GÖLGESİNDE OLACAK   


TRABZON HAVAALANINA ALMANLARIN DEV ASKERİ KARGO UÇAKLARI İNİYOR TANK TOP NE VARSA TRABZONA BOŞALTIYOR ...


ALMANLAR HALA LİMANA ASKERİ GEMİYİ GETİRMEDİ BU ASKERİ MALZEME TANKLAR DİŞARDAMI DURACAK ....


Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemeleri taşıyan ilk askeri kargo uçağı Trabzon'a geldi.


Alman askerler, askeri araçlar ve malzemeleri taşıyan Antonov AN 124-100 tipi özel kargo uçağı, Trabzon Havaalanı'na iniş yaptı. Alman askerlerini, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan ve Almanya Silahlı Kuvvetleri Müşterek Üsler ve Destek Komutanı Tuğamiral Manfred Nielson karşıladı. Nielson yaptığı açıklamada gösterilen ilgiye teşekkür etti, silah ve mühimmat taşınmayacağını, zırhlı araçların silahlarının bile önceden söküldüğünü anlattı. İlk aşamada Afganistan'dan haftada 3-5 arasında gönderilecek nakliye uçağı geleceğini söyleyen Tuğamiral Nielson, ilk geminin Almanya'ya yola çıkması için birkaç hafta geçeceğini ifade etti.


Bu arada uçağın gelişi sonrasında araçlar ve malzemeleri Trabzon Limanı'na taşıyacak 2 TIR da aprona alındı ve malzemelerin yüklenmesine başlandı. Limanda gemilere yüklenecek olan askeri araç ve malzemeler, Almanya'ya gönderilecek. Afganistan'daki Alman askerleri malzemelerin Trabzon'dan Almanya'ya taşınmasının 2.5 yıl kadar süreceği öğrenildi.


Bilindiği gibi bir süre önce malzeme taşıma işlemi için 160 Alman askeri Trabzon'a gelmiş, 2.5 yıl için kiralanan bir otele yerleşen askerler, Trabzon limanında Lojistik Aktarma Merkezi oluşturmuştu.