Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

 
  

 
Trabzon'da otobüste mide bulandıran olayda yeni karar! 2 yaşındaki çocuğa...
Trabzon'da otobüste mide bulandıran olayda yeni karar! 2 yaşındaki çocuğa...
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

PARK YOMRA HALKI TARAFINDAN ÇOK SEVİLDİ
Burada açıklamalarda bulunan Bıyık, Yomra’da yapımı biten Hürriyet Parkı ile ilgili, “Parkın yapımı bitti.  bitmişti zaten. Ekrem başkan geldiğinde açılışını yaptığımızda bitmişti. ŞAmpiyonluk anıtıyla ilgili çalışma vardı. Ustalar acele etti. Bazı değişiklikler yapıyoruz. 10-15 güne kadar açılışını yapmayı planlıyoruz. Bazı objeleri değiştiriyoruz. Yüksek mahallemizden 110 yıllık serander aldık. Ustalarla beraber getirdik kurduk. 1910’larda yapıldığı düşünülüyor. Yapımı yaklaşık 3 ay sürmüş. Tarih yaşasın diye aldık getirdik. İnşaat işi yarattı bize. Sonradan ortaya çıkan bir düşünceydi. Akşamları ve hafta sonu günde ortalama bin kişi insan parkı kullanıyor. 20 gündür çayı ücretsiz veriyoruz orada. Gelecek haftadan itibaren ücretli olacak. 22 bin metrekarelik parkın kullanımını görünce yetmediği kanaati oluştu. 

YOMRA’DAKİ ARAPLAR DAHA KÜLTÜRLÜ VE EĞİTİMLİ
Yomra’da Arap turistlerle ilgili Bıyık, “Yomra özelinde konuşurken Araplarla ilgili buradaki Araplar vatandaşın gözündeki Arap modelinde değil. Sığınmacı veya kaçak gibi nitelendiriliyor olabilir. Bizdekiler eğitimli, kültürlü insanlardan oluşuyor. İlçe belediyesi olarak yönetirken sorun yaşamıyoruz. Kötü bir özellikleri var. Toplumsal temizliğe hassasiyetleri yok. Onların kültürü bu. İlçe olarak böyle hem emniyete hem belediyeye yansıyan bir problemle çok karşılaşmadık” şeklinde konuştu.

RUHSATSIZ APARTLAR…
Yomra’daki ruhsatsız apartlarla ilgili Bıyık, “Ruhsatsız apartların olmasıyla ilgili işlem yapıyoruz. Tek tek gezip ruhsatı var diye bakmıyoruz. Pandemi sürecinden geçildi. İnsanların apartları, otelleri kapalıydı. İnsanlar dört gözle turizm sezonunun açılmasını bekliyordu. Süreci bekleyeceğiz” diye konuştu.

KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKEMEYİZ
İnşaatı mühürlenen Dünya Ticaret Merkezi inşaatı ile ilgili Bıyık, “Projeler güncellenecek Belediyeden ruhsat başvurusunda bulunacaklar ve biz de gidip mührü sökeceğiz. Başka sorunları var. Bizim dışımızda olan sorunlar. Yomra Belediyesi yönetim kurulunda olması sebebiyle mühürleme işlemi belediyesel bir durumdur. 4-5 yıldır kira ödemediler. Yasal süre içinde burayı tamamlamadılar. Yaklaşık olarak yüzde 50 seviyelerinde dışı. İçeride yapılacak çok iş var. Kargas bir binadır. Trabzon’da herhangi bir yatırımcıya gösterilmeyecek bir ayrıcalık gösterildi. Bu sorunun net bir çözümü olmadıktan sonra mührün kaldırılma ihtimali yok. Burası biterse istihdam edilir, turizmsel anlamında katkısı olur. Orada kongre merkez, toplantı salonları var. Farklılık oluşur. Bu yer devletin dolaylı olarak. Kişi yatırım yapacak diye peşkeş çekecek durumda değiliz. Kendilerine karşı gösterilen iyi niyeti suistimal ettiler. İnşallah sağlıklı bir sonuca varacağız” dedi.

YOMRA’DAKİ YAPILAŞMADA SON DURUM
Bıyık, “Yomra’daki inşaat taleplerinde pandemi nedeniyle ciddi azalma var. 50 ruhsat talebi 2 tane oldu şimdi. 150-200 dairelik yapılaşmaya çok giremiyorlar. Yomra’da ruhsat alacak olan kişilere karşı bir duruşum var. Temiz müteahhit olacaklar. Yapı kullanma vermemiş, inşaatı yarım bırakmış olanlara ruhsat vermem dedim. Merdiven altı müteahhitler kendiliğinden gittiler. Şu anda o anlamda yeni başlayan müteahhit vakası yaşayabileceğimiz bir durum yok. Yüzlerce yapı kullanması alınmayan bina var. Bir şekilde müteahhitleri çağırdık ve vatandaşı mağdur etmemeleri konusunda taleplerimiz oldu. İnşaatlaşmadan uzaklaştığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

CEZAYI SAVCI DA AZ BULARAK İTİRAZ ETTİ
Kendisine yapılan silahlı saldırıda sanıklara verilen cezayı yeterli bulup bulmadığı konusunda Bıyık, “Cezaları yeterli bulmamdan öte avukat arkadaşımızın verdiği bilgiye göre savcı bey de cezaları yeterli bulmadığı için itirazda bulunmuş. İnsanlar yanlış anlayabilir ama bizim için önemli olan savcının karara vermiş olduğu itirazdır. İtirazımızda bulunduk. Süreci takip ediyoruz” dedi.

YOMRA’DA NE KADAR TURİST YAŞIYOR?
Yomra’da yaşayan Arap sayısıyla ilgili Başkan Bıyık, “1500-2000 kişi düzenli şekilde yaşayan Arap turist olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.