Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Eğitim Programı Başladı 

Haber;Melek Çakır www.trabzonhaber24.com  
HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından "Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında eğitim programları düzenlendi. Türkiye genelinde 8 ilde gerçeklememesi planlanan projenin 6’ıncısı Trabzon’da düzenlendi.  2 gün sürecek proje kapsamında Trabzon’da kadın girişimcilere eğitim veriliyor. Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıya; Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş, HAK-İŞ Trabzon şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve çok sayıda kişi katıldı.

TRABZON VALİSİ YÜCEL YAVUZ 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz burada yaptığı açıklamada, “Kadınlarımız bizim baş tacımız. Burada konuşulan hususlar ülkemizin geleceği ile doğrudan ilgili. Kıymetli Cumhurbaşkanımız her zaman şunu ifade ediyor; ‘Biz toplum olarak bir bütünüz. Toplum içindeki değerlerimiz ve kadınlarımız dendiği zaman hak ve hakkın tesisi anlamında ne gerekiyorsa yapılsın” talimatı vardır. Bunun altını dolduracak olan da taraflar olarak, paydaşlar olarak bizleriz, sizlersiniz, hepimiz dolduracağız.  Öyleyse kadınlarımızı her platformda korumak, kollamak, haklarını temin ve tespit etmek, bunu da sağlamak hem Cumhurbaşkanımızın talimatı hem de bizim geleneksel yapımızın gereğidir. Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden birisi olacaksak üzerimize düşeni yapmamız gerekir ” dedi. 

TEŞVİKLERİ 
GÜÇLENDİRMELİYİZ

 HAKİŞ Genel Başkanı Arslan burada yaptığı açıklamada kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aslan yaptıkları çalışmalara değinerek, “Biz büyük bir aileyiz. Kadın Komisyonumuz çalışmaları ve projeleri hayata geçiriyor. Türk kadınları emekçi kadınlardır. Eğer imkan verilirse, kendilerine alan açılırsa iş yerlerinde sendikalar da daha fazla yer alacaklardır”  şeklinde konuştu. Aslan şunları kaydetti, “Bunlar bizi gelecek açısından umutlandırıyor. Kadın istihdamı konusundaki teşvikleri daha da güçlendirmeliyiz. Kadınların eğitim alanında ki açıklarının kapatılması gerekiyor. Geleneksel kadın bakış açısını yeniden eleştirmeden buna yönelik çözümler oluşturmalıyız. Tepki göstererek çözemeyiz. Bu sorunun kaynağını oturup taraflar ile konuşmalıyız” ifadelerini kullandı. 

SÜRELERİ 
UZATILDI

Aslan açıklamasında şunları kaydetti, “Birkaç tarihi düzenlemeyi geçtiğimiz aylarda hayata geçirdik. Çay-Kur’da kangrene dönüşen çalışma sürelerinin artırılması konusunda 2007’den bu yana ilk defa böyle bir karar gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız, Çalışma Bakanımız ve AK Parti grubunun desteği ile biz ilk kez 5 ay 29 gün çalışan mevsimlik işçilerin 9 ay 29 gün çalışma imkanlarını sağlayacak bir kararnameyi hayata geçirdik. ” diye konuştu. 

KADININ ROLÜNÜ 
ARTIRMALIYIZ

Ak parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu açıklamasında şunları kaydetti, “Temel hedefimiz kadının iş hayatındaki etkin rolünü artırmaktır. Bu toplantının Trabzon’da yapılmış olmasını çok önemsiyorum. Kadının  çalışma alanının düzenlenmesini  çok önemsiyorum.”

KADINLARIMIZIN ÇALIŞMA 
KOŞULLARINI İYİLEŞTİRMELİYİZ

Çalıştayda katılımcılara hitap eden Başkan Genç, “ Belediyemizde de 195 kadın çalışanımız var. Bu manada da gururluyuz. Bu toplantının içeriğinin kadınlarımızın çalışma hayatının eksikliklerini, uyumu giderme amacına matufken diğer yönüyle de çalışmayla beraber ülke ekonomisine verimli netice alma amacına matuf olarak ülke ekonomisine de ciddi bir katkı olacağını düşünüyorum. Biz bir taraftan çalışma koşullarını iyileştirmek, uyumlaştırmak ama bir taraftan da  bu vesileyle verimi artırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Bu manada da kadınlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmeliyiz ve çalışma hayatına uyumunu sağlamalıyız”  diye konuştu.  HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin proje ile ilgili bilgi verdi. HAK-İŞ Trabzon şube Başkanı İsmail Kaplan ise katılan herkese teşekkür etti. 

Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanlarının Eğitim