Vali Yavuz ve Eşi Afganlı'ları Ziyaret Etti 
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  

Vali Yücel Yavuz Ve Eşi, Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği’ni Ziyaret Ettiler

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret edip, dernek başkanı Muhammed Gül ve yöneticilerle bir süre görüştüler.

Ardından Vali Yavuz ve eşi, İçişleri Bakanlığınca, Meslek Edindirme ve Kadın İstihdamı Projesi kapsamında göçmen kadınlara yönelik ipek halı dokuma kursuna katılan kadınlarla sohbet ettiler.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’nin birçok millete ev sahipliği yaptığını söyleyen Vali Yavuz, “Bizlerde bugün o coğrafyadan çeşitli nedenlerden dolayı ülkemize ve şehrimize gelen Afganlı kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Bu misafirlerimizin her türlü ihtiyaçları gerek devletimiz ve gerekse vatandaşlarımızın yardımlarıyla karşılanıyor. Trabzon da bulunan çeşitli ülkelerden gelmiş göçmenler için, Göç İdaresi Müdürlüğümüz tarafından önemli hizmetler sunulmaktadır. Bu kapsamda Afganistan Hazaraları Derneği ile güzel bir işbirliği ortamı oluştu. Çok güzel projeler üretilip, güzel hizmetler sunulmaktadır. Göç İdaresi Müdürlüğü çalışanlarını ilimizde bulunan göçmenleri Türk halkına yakışır bir şekilde misafir ettikleri için kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Afgan Derneği yöneticilerini de kutluyorum” dedi.