Vali Yavuz Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Verdi

Valiliğimiz tarafından Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz ev sahipliğinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi, gazi yakınları ve şehit ailelerinin onuruna yemek verildi.

Düzenlenen programa Vali Yavuz ve eşi Şengül Yavuz’un yanısıra Akçaabat Kaymakamı ( Ortahisar Kaymakam V.) Soner Şenel, AK Parti Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar, il Protokolü, askeri ve mülki erkân, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

İl Müftüsü Osman Aydın’ın duasıyla başlayan programda Vali Yücel Yavuz,” 19 Eylül, Türk milletinin gurur ve şeref kaynağı olan kahraman gazilerimizin baki hatıralarını canlı tutmak adına 2002 yılından itibaren ‘Gaziler Günü’ olarak idrak edilmektedir.

Devletimiz ve milletimizin bekası uğruna büyük fedakârlık ve üstün gayretler göstererek, şahadet ile birlikte, bir insanın dünyada erişebileceği en büyük iki makamdan birine erişmiş gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin en kıymetli simgesidir” dedi.

Şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin katıldığı programda Vali Yavuz ve eşi tek tek masaları gezerek ailelerle sohbet etti.