Sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek ve gelecek hedeflerini  belirlemek noktasında öğrencilere yön verici konuşmalarda bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu:
Sizler, tarihiyle kültürüyle şanlı bir kentin çocukları sınız.Aldığınız eğitimle şehrimize ve kendi geleceğinize değer katacaksınız. Bizler de her türlü destekle yanınızda olmaya size güç katmaya devam edeceğiz. Bu yolda kadim değerlerimizin taşıyıcısı olarak sizlere, ürettiklerinize güvenimiz tamdır.


ŞİLE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ TELEKONFERANSLA ORTAK OLDU 
Etkinliğe İstanbul Şile Sosyal Bilimler Lisesi de telekonferansla katıldı. Karşılıklı iletişimde birbirleriyle tanış olan çocuklar, bu ortaklıktan son derece verimli kazanımlar elde etti. Vali Ustaoğlu 
Kentimizin potansiyelini, sizlerin  enerjisiyle  büyüteceğiz. Bu yolda size bilgisi ve sevgisiyle dokunan tüm öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür ederim dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu da eğitimin olduğu her yerde desteklerini esirgemeyen Vali Ustaoğlu'na, etkinliği tertip eden meslektaşlarına ve öğrencilere teşekkür etti.