Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte aynı anda 18 ilçe,20 salon, 30 eğitmenle dört binin üzerinde veliye çevrim içi bağlanan Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu şunları söyledi.

Her zaman söylüyoruz, Trabzon’un çok ciddi bir dinamiği ve potansiyeli var. Tarihindeki başarılarda da o tarihin yaşatılmasında da gücümüzü eğitimden alıyoruz. Geçmişimizi eğitimle koruyor, geleceğimizi yine eğitimin gücüyle inşa ediyoruz.

En güçlü sac ayağımız olan velilerimizi bu sürece etkin olarak dahil etmek,  onlarla yürümek, onların emaneti olan yavrularımızın selameti demektir.
Umut ediyorum ki burada kazandığınız farkındalıklar, edindiğiniz deneyimler yoluyla çocuklarımızla daha sağlıklı bağlar kuracak, iletişim becerilerinizde gösterdiğiniz gelişim için kendinizi kutlayacaksınız. Ben de her birinizi şimdiden kutluyor; eğitimcilerimize, bu projenin yaygınlaşmasına katkı sunan herkese, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, siz değerli katılımcı velilerimize en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.
Veli Akademisi İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun bizzat sahadan takip ettiği en önemli projelerden birisi olması yönüyle de velileri eğitime dahil ederek eğitimdeki paydaşlığı kuvvetlendirme noktasında da ciddi bir değer taşıyor.
BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI İÇİN BİRLİKTE DERTLENMEYE VE BİRLİKTE ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Çocuğun sosyal duygusal becerilerinin geliştirilmesinde ailenin rolü konusunun işlendiği eğitimde konuşan müdür Fettahoğlu:
Çocuklarımızın zihinlerine, duygu dünyalarına, akıllarına ulaşmak için velilerimizle olan paylaşımlarımız çok önemli. Çünkü bizler aynı çocukların dertleriyle dertleniyoruz. O sebeple, eğitimlerimizi velilerimize de açarsak oluşturacağımız ortak bilincin bizi daha çok büyüteceğine inandık. Geçen yıl başlarken velilerimize hangi konularda eğitimler almak istediklerini sorduk. 5300 velimize uygulanan anketler sonucunda, onlardan gelen talepler doğrultusunda eğitim içerikleri oluşturduk.
Eğitimlerimizi çevrim içi, yüz yüze, atölye uygulamaları şeklinde yürüttük.
 
ŞEHRİMİZİN HER KÖŞESİNE ULAŞMAYI HEDEFLEDİK
Geçen dönem akademide 7 çevrim içi, 61 yüz yüze eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitimlere toplam 14bin 2yüz 81 velimiz katılım sağladı.
Şehrimizin her köşesine ulaşmayı hedefledik. Her ilçeyi temsilen Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık hizmeti veren öğretmenlerimizden oluşan 47 kişilik bir eğitimci ekibiyle bahsettiğimiz tüm bu eğitimleri planlandık.
Velilerimizden aldığımız dönütler doğrultusunda, eğitim faaliyetlerimize bu yıl da ara vermeden devam edeceğiz.  Veli, öğretmen ve öğrencisiyle birbirini destekleyen büyük eğitim ailemizin tek maksadı, çocuklarımızın hayatına daha fazla dokunmak, onların sorunları karşısında ortak akıl geliştirebilmek ve onları geleceğe daha kararlı daha sağlam ve sağlıklı bireyler olarak hazırlayabilmektir.
Bu bağlamda, çocukları için burada bulunan tüm velilerimize, değerli katkılarıyla bizlere destek olan eğitmenlerimize ve proje yürütücüsü meslektaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.