Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda grup adına konuşma yapan Mehmet Kara, İsrail'in Gazze'ye karşı uyguladığı saldırıyı bir an önce son vermesi gerektiğini söyledi.

Kara “Siyonist saldırı altındaki Filistinli kardeşlerimiz, İsrail vahşetinin mağduru Gazzeli mazlumlarımız için direnmek, insanlığı dirilişe çağırmak, onlarla dayanışmak ve acıları paylaşmak için buradayız. Korsan ve katil İsrail’in insanlık dışı saldırı, mübarek Ramazan ayında azalmadı, arttı. Öldürmeye yok etmeye, çocuk, kadın, hatta bebek demeden hunharca katletmeye doymuyor İsrail. Son on gündür artan İsrail vahşetine kurban verdiğimiz kardeşlerimiz başta olmak üzere, 1948'den bu yana vahşi İsrail kurşunlarıyla, bombalarıyla yada füzeleriyle ölüme yürüyen Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet gazi kalan kardeşlerimize de şifa ve sabır niyaz ediyorum” dedi.

Trabzon Sivil İnisiyatifi olarak buradan seslendikleri ifade eden Kara, “Müslüman uyumayacak kardeşine sahip çıkacak. Ümmet, duyarsız kalmayacak Filistin’i İsrailli zulmünden kurtaracak. İnsanlık uyumayacak, Filistin devletini tanıyarak İsraillin Filistin’deki işgaline son verecek Çok beklemeyeceğiz. İnsanlığın ortak düşmanı haline gelen kanlı, katil vahşi korsan devlet İsrail'in Filistin elinden olan çöküşünü hep birlikte göreceğiz. Çünkü Mescid-i Aksa ümmetin onurudur. Kudüs ümmetin onurudur. Kudüs ümmetin yurdudur, vatanıdır. Kudüs insanlığın ortak tarihini emanetidir” diye konuştu