Şahin, 13 yıldır Belediye Meclis Üyeliği yaptığını hatırlatarak, ilk defa kendisine öğrenci yurdu talebi geldiğini ifade etti. 


Şahin, “13 yıldır buradayım. Benden çok şey istendi ama, ilk kez bu yıl şu aralar öğrenci yurdu isteyen, referans olmamı isteyen gerek il içinden, gerek il dışından çok kişi oldu. Demekki Trabzon’da bu konuda yurt açığı var. Trabzon üniversite açısından belki de en şanslı illerden bir tanesi. Toplamda 3 üniversite var. . 
Belediye başkanlarından istirhamım, küçük de olsa bu işlere el atmaları. En az 300 kişinin barınacağı yurtlar yapılabilir. Özellikle kız öğrenci yurdu. Kızlar bizim için daha önemli. 3 belediye başkanımızdan bu işlere el atmasını rica ediyorum. Akçaabat, Yomra, Ortahisar en azından kız öğrenci yurdu şart. Gerçekten vatandaşımız çok muzdarip. Ev kiraları, özel yurtlar çok pahalı. Devlet yurtlarına da müracaat edenler gelir endeksine tabi tutuluyor” dedi.

Söz ala Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün; Sürmene Özcan Kralı Öğrenci Yurdu 2012 yılında FETÖ/PDY Terör Örgütü üyelerinin verdiği sahte çürük raporları ile kapatılmıştı girişimlerimiz sonucu şüphelenilen Çürük Raporunun bir yenisi istendi. KTÜ İnşaat Bölümünde yapılan laboratuvar sonuçlarından Sürmene Özcan Krali Öğrenci Yurdunun sağlam olduğu yıllar sonra ortaya çıktı.Üstün bunun üzerine Yurdun yeniden hizmete açılması İçin başvurduk.Yeni yönetmenliğe göre yurt görevini yürütmesi için yeniden revizyona gerek vardı bunun üzerine sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’dan yardım istedik Öğrenci yurdunun yıkılıp yenisinin yapılması İçin gerekli şartları oluşturarak tekrar iki defa ihaleye çıkıldı sana n ihalede de şartlar oluşmayınca Valimiz Yurt ihalesini imzalamadı.Yeniden ihaleye çıkacak dedi.