Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu , Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Koruyucu Aile Günü kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Koruyucu Aile Günü Şenliği'ne katıldı.

Koruyucu ailelerin ve çocukların katıldığı programda konuşan Vali Ustaoğlu, “Biliyorsunuz ki geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. O nedenle çocuklarımızın sevgi dolu bir ailede büyümesini sağlamak devletimizin en temel görevlerindendir.

Yaşı kaç olursa olsun anne ve babanın gözünde çocuklarının yeri hiç değişmez. Hatta kendileri anne baba olsalar da onlar hep bizim çocuklarımızdır.

Bugün burada aramızda olan ailelerimiz sadece kendi çocuklarına değil devletin koruması altında olan çocuklara da yuvalarının kapılarını açmakta, sonsuz bir sevgi ile onların bakımını üstlenmektedir” dedi.

“Özellikle 2012 yılında Saygı değer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Gönül Elçilerinin desteğiyle koruyucu ailelerimizin sayısının artmasına yönelik çalışmalarımız hız kazanmıştır” diyen Vali Ustaoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm bu özel çalışmalar kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılında yayınladığı Genelge ile 30 Haziran “Koruyucu Aile Günü” ilan edilmiştir.

Bugün bu vesile ile bir aradayız. Çünkü biz “Müslümanlar arasında en hayırlı ev içinde kimsesiz çocuğun bulunup, ona iyi muamele edilen evdir.” diyen Peygamberin ümmetiyiz.

Bu duygular ile tüm koruyucu ailelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
 
Vali Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, koruyucu ailelere fedakarlıklarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etti.