Konak Cami'sinden başlayan yürüyüş  15 Temmuz Hürriyet ve Demokrasi Oarkı’na(Meydan Parkı) gelerek açıklamalarda bulundu. 

AGD Liseler Komisyonu Başkanı Muharrem Salih Topal, "Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen hadsizliği, bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve izin verenleri kınıyoruz. Batı dünyası İslamofobi gibi karanlık projelerle, cahiliye zihniyetiyle, umarsız tutumlarıyla İslam'ı ve insanlığın huzurunu hedef almaktadır." ifadelerini kullandı. 

Al-i İmran Suresi'nden örnek veren Topal, "Buradan haykırıyoruz, Allah'ın nurunu söndüremezler. Bizler Müslümanlar olarak mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam'ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi, insanların huzuru için bir nizam ortaya koyan İslam'a uzanan elleri kırmasını da biliriz. Bir kurtuluş ve hidayet vesilesi olan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacağını açıkça ifade ediyoruz." şeklinde konuştu.
Törene Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı