Trabzon'da Ahilik Haftası kutlamaları Törenle başladı 

Haber; Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

Trabzonlular Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde protokolle birlikte mehter marşı eşliğinde Uzunsokak'tan Meydan Parkına yürüyüş gerçekleştirdi. 
Mehter takımını gören vatandaş ve turistler telefonuyla birlikte anı ölümsüzleştirdi. Meydan Parkın'da gerçekleşen programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz,,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,TESOB Başkanı Metin Kara,Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik,Trabzon 17.Komando Tugayı Komutanı,Jandarma Alay Komutanı ve çok sayıda davetli katıldı.

 Programda konuşma yapan TESOB Başkanı Metin Kara, "Ahilik insanların her yönde yetişmesini sağlayan mesleki birikimdir. Anadoluda çok önemli olan Trabzon, Anadolu'nun Türkleşmesinde önemli nokta haline gelmiştir. Ticarette saygı ve dürüstlük yeniden aşılanmalıdır. Ahilik bilincine sahip esnaf ve sanatkarlarımız artmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan fevzi Gümrükçüoğlu ise Her dönem toplumun yükünü çeken doğru hakkına sahip Ahilik haftamızı