Trabzon Barosu'ndan 15 Temmuz Basın Açıklaması 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  Trabzon Barosu adına bir Basın açıklaması gönderen Baro Başkanı Av.Sibel Suiçmez bakın neler demiş .

Demokrasimizi yıkmaya ve iç savaş çıkartmaya yönelik 15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz.

Darbe girişimini önlerken vefat eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Demokratik, laik, hukuk devletimizi ortadan kaldırmaya yönelik bu darbe girişiminden ulusça ders çıkartmamız gerekmektedir. Ülkemizin üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların farkına varmamız zorunludur. 15 Temmuz 2016'ya gelinen süreçte yapılan hatalar bir daha tekrarlanmamalıdır.

Bu nedenle Hukukun üstünlüğünü, Yargının bağımsızlığını gözeterek sorumluların en kısa sürede cezalandırılması, devlet idaresinde hiçbir zümreye, cemaate, kuruma ayrıcalık sağlanmaması, liyakat ilkesinin tavizsiz uygulanması gerekmektedir.

Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu sürecin hızlı bir şekilde bitirilmesi ve olağan döneme geçilmesi demokrasi için zorunluluktur.

Bu zor sürecin atlatılmasında halkımızın birlik ve beraberlik sergilemesi önemlidir. Bu birlikteliği güçlendirecek adımlar hızla atılmalı ve halkımızın demokratik, laik, hukuk devletine olan inancını ve talebini arttıracak çalışmalar yapılmalıdır.

Ülkemizi karanlığa götürme çabası içinde olanları halkımız hiçbir zaman unutmayacak ve affetmeyecektir.

 
Trabzon Barosu Adına

    Av. Sibel SUİÇMEZ

 Trabzon Baro Başkanı