Genel kurula TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve TTSO’nun TOBB Genel Kurul Delegeleri de elektronik ortamda katıldı.

Genel Kurul Başkanlığını Necdet Takva’nın yaptığı Genel Kurul’da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Konsey Başkanları salonda hazır bulunurken, 81 ilden TOBB delegeleri ise elektronik ortamda katılım sağladı.

Toplantıda, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Sedat İşeri, Mevzuat Komisyonu Başkanı Fahrettin Özün, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Ferhat Çağlayan, Dilekleri İnceleme Komisyonu Ahmet Ozan Kara, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Göksel Başar, Dış İlişkiler Komisyonu Dursun Dağdelen, Vergi Komisyonu Abdulkadir Hastaoğlu, Ekonomi Politikası Komisyonu Nurettin Karslıoğlu ve Basın ve Yayın Komisyonu Başkanı Semra Tozaraydın tarafından komisyon sunuşları gerçekleştirildi. 

Türkiye-İspanya Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) 2. dönem toplantısı dolayısıyla İspanya'nın başkenti Madrid'de resmi temaslarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gönderdiği video mesaj ile Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU GENEL KURULDA KONUŞTU

Toplantıya TTSO’nun TOBB delegeleriyle birlikte elektronik ortamda katılan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, genel kurul üyelerine hitap etti. Hacısalihoğlu, “Kuruluşumuzun 70’inci yılını kutlarken, 78’inci Genel Kurul’da sizlerle birlikte olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. Sayın Başkanımız; yaptıklarınızın özetini sunmanıza rağmen ne kadar iş yaptığınızı gururla izledik. Sizlerin verdiği güç ve destekle üyelerimize yönelik çalışıyoruz. Bizlere gelen ve sizlere aktardığınız sorunların ve çözüm önerilerinin ilgili kurumlarda ne kadar hızlı sonuçlandırıldığını biliyoruz. İş camiasının bütün bu yaşanan olumsuzluklara rağmen ayakta kalarak ve gelişerek devam etmesini sizlerin büyük liderliğine bağlıyoruz. Hepimizin tercümanı olarak bahsettiğiniz geleceğe dönük taleplerimizi de proaktif olarak dile getirmeniz ve önümüzdeki sürecin riskleri ve çözüm önerileri konusunda bizleri uyarmanız gerçek anlamda camiamızı fazlasıyla memnun etmiştir. Yaptığınız tüm çalışmalar için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.