TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da katılımıyla yapılan toplantıda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)  Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve TTSO’nun TOBB delegeleri de yer aldı.

Ankara’daki TOBB merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TOBB’un 70’inci kuruluş yıldönümünü tebrik ederken, “Ülkemizin en güçlü ve en etkin kuruluşlarından biri olmayı başaran TOBB’un ülkemizin ekonomik kalkınmasında çok önemli bir rol oynadığının her zaman bilincinde olduk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kuruluşundan bu yana sürekli kendini geliştirmiş, 70 yıllık yolculuğu neticesinde yerel bir kuruluştan, dünya çapında iş birlikleri gerçekleştiren ve üstlendiği görevlerle özel sektörümüzü yurt dışına da taşıyan önemli küresel bir aktör haline gelmiştir” dedi.

Hükümet olarak firmaların ihtiyaç duyduğu mevzuat alt yapısını hazırladıklarını dile getiren Bakan Mehmet Muş, ekonomide başarılı sonuçlar almanın kamu ve özel sektör işbirliğinden geçtiğini kaydetti. Küresel gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyümenin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Muş, “Türkiye 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7,3 büyüyerek, yüksek oranlı büyüme performansını sürdürdü” diye konuştu.

70’İNCİ YIL ANISINA 70 BİN FİDAN

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise camia olarak 70 yılda büyük bir yol kat ettiklerini anlattı. Yönetim Kurulu olarak 70’inci kuruluş yıldönümünü taçlandırmak adına 70’inci Yıl Hatıra Ormanı oluşturma kararı aldıklarını açıklayan Hisarcıklıoğlu, “Tam 70 bin fidan dikeceğiz. Camiamıza yakışan bu ormanı, ülkemize kazandıracağız. Böylece hem çevreye ve doğaya katkı verecek, hem de gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakmış olacağız” dedi.

Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin otomobil üretme hayalini gerçekleştirmek üzere öncülük yapıp, TOGG’u hayata geçiren, tarımda 50 yıllık hayalimiz olan lisanslı depoları başlatan, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nı kuran, yurtdışında Ticaret Merkezi açan ve çok geniş bir yelpazede, özel sektöre hizmetler sunan, işlerini kolaylaştıran, Oda-Borsa sisteminin dünyada örnek gösterildiği bir seviyeye ulaştık. Değişim ve dönüşümün öncüleri haline geldik. Elbette daha yapacak, çok işimiz var. Ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için, iş dünyası daha hızlı koşmak zorunda” diye konuştu.