Tartışma Büyüyor 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

Ortahisar Muhtarlar derneği başkanı Selami Durmuş CHP Trabzon milletvekili ile Ortahisar kaymakamı Numan Hatipoğlu arasında ki tartışmaya müdahil oldu . Durmuş, Haluk Pekşen’e ithafen “Bırak Ortahisar kaymakamı ile uğraşmayı. Biraz kent de vakit geçir de şehrin sorunlarını dile getir” dedi.
Ortahisar kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun aracının trafiği engellediğini ileri sürerek videosunu çekip internet de paylaşan ve Hatipoğlu’na “çapsız” diyen CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen’e Ortahisar muhtarlar derneği başkanı Selami Durmuş tepki gösterdi.

Numan Hatipoğlu’nun yanındayız
Selami Durmuş “Ortahisar kaymakamı sayın Numan Hatipoğlu bu şehirde yaşayan herkes tarafından sevilen bir isim. Kendisi tam anlamı ile bir devlet adamıdır. Biz CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen’in Numan beyle uğraşmasını değil halkın içine girip halkın sorunlarını dinlemesini isterdik. Ortahisar muhtarlar derneği olarak sayın milletvekiline çağrıda bulunuyoruz. Bırak Ortahisar kaymakamı ile uğraşmayı da biraz şehir de vakit geçir. Belki sorununu sana anlatmak isteyen vatandaşlar olur. Halktan uzak durma” diye konuştu.
 Selami Durmuş eleştirilerine devam ederek “Haluk Pekşen ayda bir kez Trabzon’a gelip sansasyonel bir olay yaratıp siyasi rant yapmanın peşinde. Ancak başarılı bürokratları karalamak ve harcamak artık eskisi kadar kolay değil. Ortahisar muhtarlar derneği olarak biz Ortahisar kaymakamımız Numan Hatiboğlu’nun yanındayız. Tüm kamuoyunun da bunu böyle bilmesini isteriz” dedi.

Hangi Muhtarın sorununu dinledi !
Bu tarihi şehrin önemli yatırımlara ihtiyacı varken burada yaşayan insanların sorunlarının çözüme kavuşması gerekirken sayın Pekşen’in uğraştığı işlere bakın. Ortahisar kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun şoförü aracını yanlış yere çekmiş! Biz sayın milletvekiline soruyoruz;  Trabzon un sorunu bir şoförün aracını yanlış yere çekmesi mi? 
Siz milletvekili olduktan sonra kaç kere muhtarlarla bir araya geldiniz? 
Mahallede ki sorunların ilk muhatabı olan muhtarlara ne kadar değer verdiniz? 
Trabzon’un hangi sorununun çözüme kavuşmasını sağladınız ?

Siyaset sorun çözme sanatıdır, Kriz yaratma sanatı değildir
OrtahisarMuhtarlar derneği olarak bizim sayın Haluk Pekşen’den isteğimiz sürekli kriz çıkarmaya uğraşmaktansa siyasetin sorun çözme sanatı olduğunu hatırlamasıdır. Başarılı, dürüst ve çalışkan siyasetçilere her dönemde ihtiyacımız var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nde Volkan Canalioğlu ahlakında siyasetçiler istiyoruz. Hizmet etmek marifet işidir. O marifetiniz yoksa bile en azından halkın içinde olup sorunlarını dinleseniz, insanlara yukarıdan bakmasanız bile halk nazarında saygınız olur. Siyasi görüşü ne olursa olsun biz vatandaşa hizmet etmek isteyen herkesin yanındayız. Huzur ortamına en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde kavga değil uzlaşı ve sorunlara çözüm istiyoruz” dedi.