Hollanda’da kesintisiz 12 yıl Belediye Meclis Üyeliği yaparak 'Şövalye Nişanı’na layık görülen Ali Osman Biçen, Avrupa Parlamentosu Milletvekili olma yolunda ilerliyor.

22 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden başarıyla çıkacağına inandığını söyleyen Biçen, "Toplumdan alacağım destekle bu rüyayı gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

1988’de yerleştiği Hollanda’da 2002-2014 yılları arasında üç dönem Zutphen Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten ve hizmetleri dolayısıyla 'Şövalye Nişanı’ tevdi edilen Ali Osman Biçen, ikinci kez Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği Adayı oldu. Konuyla ilgili konuşan İhlas Haber Ajansı’na açıklama yapan Biçen, “22 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ikinci kez D66 Partisi’nden yeniden 17. sırasından aday gösterildim. Bu sefer yarım kalan bu rüyayı, toplumdan alacağım destekle gerçekleştirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Zutphen Belediye Meclis Üyeliği boyunca yerel siyaset yaparak sorunları gözlemlediğini ifade eden Ali Osman Biçen, “Merkezi yapının toplumun gündemiyle uyuşmamasının, aradaki güveni zedelediğini gördüm. Durumun ancak toplumun içinden ve sorunları bilen birinin merkezi mekanizmada dile getirmesi ile değişebileceğine inandığım için Avrupa Parlamentosu Milletvekilliğine aday oldum” diye konuştu.

ALİ OSMAN BİÇEN KİMDİR?

5 Haziran 1973 Ordu-Ünye doğumlu olan Ali Osman Biçen, ilkokulu Ünye, orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladı. 1988 yılında Hollanda’ya göçtü. Burada eğitim fakültesi ve bilgisayar yüksek okuluna giderek yüksek öğrenimini tamamladı. 2002-2014 yılları arasında üç dönem Zutphen Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Biçen, evli ve 11 yaşında ikiz kız babası.