Haberin duyulmasının ardından enkaz altında kalan vatandaşlarımızı bir an önce kurtarmak için Sürmene’den öncelikle arama kurtarma ekibi  bölgeye gönderildi. Aynı gün yaşanan 7.4 şiddetindeki ikinci büyük depremle sarsıldık .Şehir dışında yaşayan Sürmeneliler, başta İstanbul, Ankara ve diğer illerde yaşayan Sürmeneliler bölge halkına yardım için adeta yarışıyor. Yaşadıkları illerde veya doğdukları Sürmene ilçesinde belediye ve sivil toplum kuruluşlarını arayarak -nasıl yardım edebilirim?- şeklinde sorular sorarak ihtiyaç duyulan malzemeleri belirtilen yardım toplama bölgelerine gönderiyorlar.

Sürmene Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün tarafından Sürmene’de düzenlenen Yardım seferberliğine Sürmene halkı  Kızılay Serender Düğün  Salonundaki toplama merkezine getirdikleri bir TIR Giyecek ve yiyecek dün gece dualar eşliğinde yola çıkmıştı. ,Devam eden Yardım seferberliği için Sürmene halkının göstermiş olduğu hassasiyet sonucu bugün öğle saatlerinde Deprem bölgesine bir TIR malzeme daha dualar eşliğinde gönderildi . 


 Sürmene Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın,Ahmet Durmuş ve daire amirleri Yardım toplama merkezine Yardım götüren vatandaşları karşılayarak  tek tek teşekkür etti.