Sürmene'de Zabıta'dan Fiyat Denetimi 

 Haber: Ömer Altntaş   www.trabzonhaber24.com 

Sürmene Belediyesi Zabıta Ekipleri, dolar kurundaki artışlardan sonra yaşanan sebepsiz ve temelsiz fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla adeta seferberlik başlattı. Denetimler hakkında, vatandaşların ekonomik ve sağlık açısından zarar görmemesi için Sürmene'nin dört bir köşesinde özverili bir çalışma sergilediklerini söyleyen Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün;, “Hangi açıdan olursa olsun vatandaşı mağdur edenler karşılarında hep bizi bulacaklar” diye konuştu.

 Son dönemde satılan ürünlerde meydana gelen dalgalanmalara karşı harekete geçen Sürmene Belediyesi zabıta ekipleri, gelen her şikayeti titizlikle kontrol ediyor ve dalgalanmaları fırsata çevirmek isteyenlere ceza yağdırıyor.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Alışılmadık görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkı varsa bunu zabıtaya bildirin. Belediyelere de sesleniyorum zabıtalarınızı uyarın" açıklaması sonrasında artan vatandaş şikayetleri ile denetimlerini sıklaştıran ekipler, günlük denetimlerine ilave olarak sebepsiz ve temelsiz artış yapan fırsatçılara da göz açtırmıyor.

Sürmene Zabıta Amirliği, kendi ekipleriyle yürüttüğü çalışmalara ilave olarak vatandaşlardan gelen talepleride değerlendirmekte.

İncelemeler kapsamında Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan işletmelerde günlük denetim yaparken, ürün etiketleri, irsaliyeler ve alış/satış faturaları tek tek inceleniyor.  

FİYATLAR TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

REYON FİYATLARI İLE KASA ARASINDAKİ FARK İNCELENİYOR 

Yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkar ise Tüketici Kanunu gereği, tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılıyor. Ayrıca ekipler yaptıkları denetimlerde, esnafların ruhsat belgelerini ve satılan ürünlerin sağlık acısından uygunluğunu da kontrol ediyor.

ZABITALARIMIZ; REYON VE KASA ARASINDAKİ

FİYAT FARKI GÖZDEN KAÇIRILMIYOR

İyiden iyiye sıklaşan denetimler hakkında bir açıklama yapan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, vatandaşların ekonomik ve sağlık açısından zarar görmemesi için ekiplerin özverili bir çalışma sergilediklerini kaydetti. Vatandaşların hiçbir açıdan zarar görmemesinin en büyük hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Rahmi Üstün, “Dolar kurunda yaşanan dalgalanmayla birlikte stok yapan fırsatçılara ve dolarla hiçbir bağı olmadığı halde bunu fırsat olarak değerlendirmeye çalışan bütün ticarethanelere yönelik denetimlerimizi sıklaştırdık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Stokçuluk yapanlardan hesap sorulacak"  açıklaması bu noktada ne kadar hassas olduğumuzun bir göstergesi oldu. Ani baskınlarla reyonlarındaki haksız kazançları tespit ediyoruz. Reyonda yer alan etiket fiyatıyla, aynı ürünü kasadan geçirirken tespit edilen zamlı fiyat uygulamalarına yönelik cezai işlem yapılıyor. Ürünün üzerinde yazılı olan gramajla, o ürünün zabıta ekibi tarafından tespit edilen eksik gramajına yönelik de cezai işlem uygulanıyor. Yani hangi açıdan olursa olsun vatandaşı mağdur eden karşısında bizi bulur” diye konuştu. 

ÜSTÜN;“MİLLETİMİZİ ZOR DURUMDA BIRAKACAK HER TÜRLÜ FAALİYETİN KARŞISINDAYIZ” 

Ticaret ahlakına uymayan, haksız zamlarla devletimizi ve milletimizi zor duruma sokacak her türlü faaliyetin karşısında olduklarını belirten Başkan Üstün, ‘Bir mağduriyet oluşmaması adına azami gayret gösteriyoruz. Sürmene'nin en yakınından en uzağına kadar her bir noktasında denetimlerimiz bundan sonrada aralıksız sürecek. Çünkü biz biliyoruz ki ülkemiz üzerinde oynanan oyunları sadece daha çok çalışarak ve milletimizle el birliği ile bertaraf edebiliriz. Samimi ve ülkesini seven vatandaşlarımızla birlikte hep beraber bizi içten kemirmeye çalışan bu fırsatçılara karşı duracağız. Çünkü yine biliyoruz ki ‘Büyük Türkiye’nin inşası yolunda içimizdeki çürükleri temizlemek, emperyalizmle mücadelenin en önemli ayağı. Ancak bu şekilde  2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşabiliriz. Bu noktada tüm Sürmenelilerin ve tüm vatandaşlarımızın daha fazla hassasiyet göstereceklerinden şüphem yok. Mücadelemizi önce içeride kazanmamız gerektiğini son 10-15 yıllık acı tecrübelerimiz gösterdi” diye konuştu.