SOYLU SOMA MADENCİLERİNİ MEZARLARI BAŞINDA ANDI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Manisa Soma'da yaşanan 301 madencinin öldüğü kömür ocağı faciasının ikinci yıldönümü arifesinde ilçeye giderek şehit madencilerin mezarlarını ziyaret edip, karanfil bıraktı, Bakan Soylu, faciada ölen baba-oğul madenciler Hüseyin Avkaş ile Ferhat Avkaş'ın aileleri ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi'ni ziyaret etti.

Helikopterle bugün saat 17.00'de Soma'ya giden Bakan Süleyman Soylu, Nazım Yavuz Stadı'nda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ege linyit İşletmeleri Müessese Müdürü Hakkı Duran, İmbat A.Ş. Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız tarafından karşılandı. Bakan Soylu, Soma'da ilk olarak Belediye Mezarlığı'ndaki Maden Şehitliği'ne geçip, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren madencilerin mezarlarını ziyaret edip, karanfil bıraktı, dua okudu.

Bakan Soylu, ikinci ziyaretini ise faciada yaşamını yitiren madencilerden Hüseyin Avkaş ve oğlu Ferhat Avkaş'ın Cuma Mahallesi'ndeki ailesine yaptı. Meliha Avkaş'a faciada kaybettiği oğlu ve eşi için başsağlığı dileyen Bakan Soylu, şehit madenci Hüseyin Avkaş'ın diğer iki çocuğuna birer çeyrek Cumhuriyet altını hediye etti.

Bakan Soylu, son olarak Soma'da bulunan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi'ni de ziyaret ettikten sonra tekrar helikopterle ilçeden ayrıldı.