Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında 5 işçinin hayatının kaybettiği, yüzlerce işçinin ise madende mahsur kaldığı bildirildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kurtarma ekiplerinin mahsur kalanlardan 20 işçiyi ocaktan çıkarttığını belirten Kaymakam Atçı, hastanede tedaviye alınan bu işçilerden birinin kurtarılamadığını söyledi.

Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, ocağın 2 bin metre derinliğinde mahsur kalan yaklaşık 300 işçiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

SENDİKA BAŞKANI: ÖLÜ SAYISI 5 OLDU

Soma Eynez Bölgesi'ndeki İmbat Maden İştetmeleri'ne ait maden ocağında, 598 işçinin vardiya değişimi sırasında, trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Yangına müdahale edilerek söndürülürken, ocaklar duman altında kaldı. Çıkışlara yakın olanlar dışarı çıkarak kurtulurken yaklaşık 300 işçi, yerin 1.5-2 kilometre altında ocaklarda mahsur kaldı.

Olay duyulur duyulmaz çok sayıda kurtarma ekibi, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İşçilerin yakınları da madene akın ederken jandarma kurtarma çalışmalarının olumsuz etkilinmemesi için çevrede güvenlik önlemi aldı.

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, kazanın vardiya değişimi sırasında meydana geldiğini; saat 18.30 itibarıyla kendilerine gelen bilginin 5 işçinin öldüğü yolunda olduğunu açıkladı. Hastenede dumandan etkilenen 4 işçinin de tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

SOMA DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ: 3 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Rüştü Parlak madendeki patlama sonrası hastaneye kaldırılan üç kişinin öldüğünü söyledi. Hastaneye gelenlerin dumandan zehirlenerek hayatlarını kaybettiğini belirten Parlak, dört işçinin de tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Rüştü Parlak tedavi altına alınan 4 kişinin durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

TEMİZ HAVA POMPALANIYOR

Yerin metrelerce altında kalan maden işçilerinin bulunduğu galerilere temiz hava pompalanmaya başlandı. Maden- İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgencay, mahsur kalan işçi sayısı hakkında bilgilerinin bulunmadığını söyledi. Küçükgencay, "Ekipler müdahale ediyor. Yangının bir an önce söndürülmesi gerekiyor. Temiz havayla işçilerin buluşturulması için de çalışma yapılıyor. Madenin içine temiz hava pompalanıyor. Şu ana kadar kimseye ulaşılmış değil. Yangın içerideki oksijeni yok ettiği için arkadaşlar sıkıntıda. Gaz maskeleri var ama onun da dayanma süresi var" dedi.

CHP, SOMA'YA HEYET GÖNDERDİ

CHP, Manisa'nın Soma ilçesinde bir kömür ocağında trafo patlaması sonucu bir işçinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda işçinin de mahsur kaldığı olay üzerine Soma'ya heyet gönderdi.

Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel'den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.