VALİ USTAOĞLU: ÇOK ŞÜKÜR MERMİ İSABET ETMEDİ

Trabzon Valisi Vali İsmail Ustaoğlu, belediye binası önünde kimliği belirsiz kişinin silahlı saldırısında son anda kurtulan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  Ziyaretin ardından açıklama yapan Vali Ustaoğlu “Öncelikle belediye başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Malumunuz olduğu üzere sabah saatlerinde başkanımız belediye binasına geldiği sırada silahlı saldırı olayı meydana geldi. Olayla ilgili olay yeri inceleme ekipleri inceliyor. Çok şükür belediye başkanımıza bir mermi isabet etmedi. Tüm ekiplerimiz detaylı bir şekilde olayı inceliyor. İnşallah en kısa sürede olayın failini bulacağız. Görgü tanıkları ve olay yeri etrafındaki kamera kayıtları da incelendi. Tüm detayları ile arkadaşlarımız araştırmalarını yapıyor. Saldırganın kimliği de araştırılıyor” dedi.

‘KONUNUN FARKINA VARAMADIM’

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da, sabah saatlerinde belediye binasına geldiğini, anlatarak, “Araçtan indiğim anda telefonla görüşüyordum. Çok da konunun farkına varamadım. Silah sesinin ardından karşımdaki camın patladığına şahit oldum geriye döndüğümde zaten hain kaçıyordu. Konuyla alakalı farklı bir bilgi sahibi değilim. Bariz bir durum var, kendimize göre bilgilerimiz var. Onları emniyetle paylaşacağız” diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan Trabzon Valiliğince saldırıya ilişkin yazılı açıklama bulunuldu. Açıklamda, “Bugün saat 08.40 sıralarında Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a Belediye Binası önünde aracından indiği sırada silahlı bir saldırı meydana gelmiştir. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı ile ilgili çok yönlü araştırma başlatılmış olup görgü tanıklarının ifadeleri ve olay yerindeki kamera kayıtları ışığında eşkâli belirlenen faili arama çalışmaları hemen başlatılmıştır.

Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

BAŞKAN BIYIK'IN KURŞUNLANMA ANI