Siirt -Trabzon Kardeşliği 
Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz arasında sevgi köprüleri kurulmaya devam ediyor. Mardin-Van-Diyarbakır-Şırnak- Bingöl-Bitlis ve Muş’tan sonra bu kez Siirt Trabzon’da.
Akyazı’da kardeşler buluşması..
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde devam eden kardeş şehirler buluşmasında bu kez Trabzon-Siirt kardeşliği projesi hayata geçti. 
Siirt Valiliği öncülüğünde, Siirt Belediyesi ve Siirt Gazeteciler Derneği’nin destek verdiği proje kapsamında 150 Siirtspor taraftarı, Trabzonspor-Kasımpaşa maçında yerini aldı. Karşılaşmayı Trabzonspor taraftar grupları ile birlikte izleyen Siirtli taraftarların coşkusu görülmeye değerdi. Trabzonspor’a uğurlu geldiklerini belirten Siirtli taraftarlar en yakın zamanda Siirt Trabzonspor Derneği’ni kuracaklarını dile getirdiler.
Vali, vekil, belediye başkanları TGC’yi ziyaret etti..
Projenin çok anlamlı ve değerli olduğunu dile getiren Siirt Valisi Trabzonlu hemşerimiz Ali Fuat Atik ve Siirt heyeti Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret etti. 
Ziyaret de Vali Atik ile birlikte Siirt AK Parti Milletvekili Osman Ören, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Bilşat Taşkın, Siirt İl Özel İdare Spor Başkanı Hıfzullah Canpolat, Kurtalan Belediye Başkan Vekili Nevzat Karaatay, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak ve Siirtspor Taraftarlar Derneği Başkanı Cuma Ali Şeker yer aldı.
Vali Atik: “Cemiyet benim Babaocağım”..
Siirt Valisi Ali Fuat Atik Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ziyaretini baba ocağı ziyareti gibi gördüğünü belirterek “Ben de bir meslektaşınız sayılırım. Spor yorumcusu olarak köşe yazarlığım var. Değerli TGC Başkanı Yusuf Turgut abimizin üzerimizde emeği büyüktür.” dedi. Vali Atik projenin hayata geçmesinde çok büyük katkıları olan kardeş şehirler projesi koordinatörü Ahmet Külekçi’ye de teşekkür ederek Trabzon-Siirt kardeşliğinin önümüzdeki günlerde farklı organizasyonlarla devam edeceğini dile getirdi. T
GC Başkanı Yusuf Turgut’ta ziyaretten duyduğu mutluğu dile getirerek Siirt Valisi Ali Fuat Atik ile birlikte Siirt Gazeteciler Cemiyeti