Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özellikle büyük şehirlerde nüfusun yoğunlaştığı yeni yerleşim bölgelerinde hizmet açığını kapatmak üzere yeni binalar yapıyor. Bu binaların maliyetini karşılamak için de şehir merkezlerindeki değerli binalarını satışa çıkarıyor.

Bu bağlamda Trabzon'un ne işlek caddelerinide bulunan SGK binaları satışa sunuldu.

Biri Atatürk Alanı'nda diğeri ise Gülbahar Hatun Mahallesi'nde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait iki bina geçtiğimiz gün gazetede yayınlanan bir ilanla ihaleye çıkartıldı.

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre Türkiye'nin gayrımenkulde en değerli merkezlerine sahip İstanbul, Ankara, Trabzon, Kayseri, Adana, Samsun ve Manisa'daki il binaları ve yardımcı hizmet binaları için ilana çıkıldı.

Trabzon'da bulunan SGK Binalarından biri Uzun Sokak - Kahraman Maraş Caddesi ve Atatürk Alanı'nın kesiştiği noktada bulunuyor. 268  ada 23 Parselde bulunan 226,78 m2 bina için belirlenen muhammen bedel + KDV 12 Milyon TL.

SGK'nın satışa sunduğu bir diğer bina ise Gülbahar Hatun Mahallesi'nde, Devlet Tiyatrosu'nun bitişiğinde bulunan 70 ada 1 parsel olarak belirlenen ve 5769,01 m2 alana sahip bina. Bu bina için belirlenen muhammen bedel + KDV ise 27 Milyon 205 Bin TL.

SGK yetkilileri, söz konusu binalarda şuanda hizmetin devam ettiğini, ihale şartlarından birinin de kurumun yeni binaları bitene kadar bu birimlerin SGK'da kalması olduğunu belirttiler. Dolayısıyla inşaatı devam eden yeni binalar bitene kadar, SGK bu gayrımenkullerini satsa da kira ödemeksizin, 3 ay ile 3 yıllık sürede hizmete devam edecek.

Söz konusu iki binanın ihalesi ise 7 Ağustos Perşembe günü 11.00 ve 14.00'da yapılacak.