Revi : Muhtarlar Yerel Yönetimlerin temel taşıdır

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Muhtarların yerel yönetimlerin temel taşı olduğunu belirterek “ Demokrasimizin temel taşı ve Milletimizin değerli temsilcisi olan Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyor, şehrimizdeki 692 mahalle muhtarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımıza, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. “dedi. 

Demokrasi tarihimizde çok önemli yeri olan Muhtarların tarihi belgelere göre 1830 tarihine kadar dayandığının altını çizen Revi şunları söyledi: “ İkinci Mahmud döneminde başlayan yenilik hareketleri ile Osmanlı Devletimizin yönetim yapısında bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerin içerisinde en önemli olanlardan biri de hiç kuşkusuz Yeni Çeri Ocağının kapatılması ve Muhtarlıkların kurulmasıdır. Bu durum da Muhtarlıkların ne kadar kökleşmiş bir kurumsal yapı olduğunu gözler önüne sermektedir.” 
Muhtarlar ile iletişimi güçlü tutmanın Millet-Devlet bağlarını güçlü tuttuğunun altını çizen Revi “Cihan Devletimiz olan Osmanlı İmparatorluğu nasıl ki Muhtarlarımız aracılığı ile Milletimizle yakın temas kurup Millet-Devlet bağlarını koruyarak örnek bir yönetim anlayışı ortaya koyduysa bu günde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan aynı anlayışı taşıyarak muhtarlarımız ile iletişimini sıkı tutarak Millet-Devlet bağlarını korumaktadır. Biz de bu anlayış bizim için güzel bir örnek teşkil etmektedir. ” ifadelerini kullandı. 

Muhtarların halkın oyları ile iş başına gelerek önemli bir görev üstlendiklerini ifade eden Revi konuşmasına şöyle devam etti: “Muhtarlarımız hem milletimiz için hem de bizler için çok önemli yere sahiptir. Muhtarlık makamı milletin temsil makamıdır. Bizler muhtarlarımıza çok değer veriyoruz. Sadece Muhtarlar gününde değil her zaman Muhtarlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlar toplantısını gelenek haline getirerek muhtarları daha da değerli bir konuma taşımıştır. “ 
Muhtarların sadece demokrasinin en küçük idari birimi değil aynı zamanda da seçimle iş başına gelen yereldeki vatandaşların en önemli temsilciler olduğunu belirten Revi " Mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesinde önemli bir görev üstleniyorlar. Muhtarlarla iletişim kurmak vatandaşlar ile iletişim kurmaktır. Bizler de bu iletişimi çok iyi bir şekilde yürütüyoruz. Bizim Muhtarlarımız ile olan bağımız siyasetin çok daha ilerisinde tamamen milletimize hizmet etmek anlayışı ile kurduğumuz sarsılmaz bir bağdır. Bu anlayışla Muhtarlarımızla birlikte vatandaşlarımıza daha güzel hizmet vermek için sürekli çalışıyoruz” şeklinde konuştu