Konuşmasının başında öğretmenler gününü kutlayan Örs, “İnsan kaynağımızın yetişmesinde en büyük emek sahibi olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal edenlere Cenab-ı Hak'tan rahmet, hastalığı olanlara da acil şifalar diliyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal kahramanı öğretmenlerimizi, eğitim hayatına ilk adım attığım Trabzon Kanuni İlkokulundan bugüne hayatımın her döneminde büyük emekleri olan tüm öğretmenlerimi saygı ve minnetle anıyorum.” dedi.

ÖĞRETMENLERİN YAŞADIKLARI SORUNLAR GİDERİLECEK Mİ?
Sadece 24 Kasım’da hatırlanan öğretmenlerin bir gün sonra unutulduğunuz belirten Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu 24 Kasım’da da iktidar sahipleri her Öğretmenler Günü'nde olduğu gibi öğretmenlik mesleğinin kutsallığından, öğretmenlerimizin kıymetinden bahsedecek süslü cümlelerle hamaset yapmaya devam edecekler. Peki, öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları giderecek, sorunlarına çözüm getirecekler mi? Yirmi yıllık AK PARTİ iktidarına baktığımızda, bu sorunun cevabı maalesef "Hayır." Çünkü hep 24 Kasım’da hatırladıkları öğretmenlerimizi bir gün sonra unutmuşlar.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU KANAYAN YARA
İktidar sahiplerine sormak isterim: Gelecek nesillerimizin mimarı olan, ana kucağından, baba ocağından sonraki ilk durağımız öğretmenlerimiz ve atanamayan öğretmenlerimiz için ne yapacaksınız? Değerli milletvekilleri, bakın, bu ülkede "atanamayan öğretmenler" diye kanayan bir yara var. İyi yönetilen bir ülkede "atanamayan öğretmenler" diye bir sorun olmaz.

AK PARTİ DÖNEMİNDE MİLLİĞİ EĞİTİM YAZ BOZ TAHTASINA DÖNDÜ
AK PARTİ iktidarı göreve geldiği günden bu yana geçen yirmi yılda 8 bakan değişti; işin daha da kötüsü, her bakanla birlikte eğitim politikaları ve sistem değişti, Türk millî eğitimi bir yazboz tahtasına dönüştü. Bu iktidar, öğretmenlerimizi yoksulluk sınırında yaşamaya mahkûm etmiştir arkadaşlar. Öğretmenlerimiz, aldığı ücretle kendisinin ve ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdadır.

ÖĞRETMENLER ARASINDA İŞ BARIŞI BOZULDU
Bir de adına Öğretmenlik Meslek Kanunu denilen bir ucubeyle öğretmenlerimiz "başöğretmen, uzman, sözleşmeli, ücretli öğretmen" diye ayrıştırıldı ve öğretmenler odasında huzur kaçtı, iş barışı bozuldu. Değerli öğretmenlerimiz, buradan sizlere de seslenmek istiyorum: İYİ Parti olarak sizlerin sıkıntılarını biliyoruz ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getiriyoruz.

İYİ PARTİ İKTİDARINDA SORUNLARI DEĞİL UMUTLARI KONUŞACAĞIZ.
Kendisi de öğretmen olan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener grup toplantımızda dedi ki: "Önümüzdeki sene Öğretmenler Günü'nde sorunları değil, umutları konuşacağız; dertleri değil, mutluluğu paylaşacağız; saygınlığını ve itibarını yeniden kazanan mesleğimizin büyük kutlamasını yapacağız. İYİ Parti iktidarında ilk olarak cumhuriyetimizin 100'üncü yılının şerefine 100 bin öğretmenimizin atamasını yapacağız."