MİT TIR'ları Davasında Yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu Tutuklandı 
MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada, hakkında 25 yıl hapis cezası verilen CHP milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı.
Berberoğlu Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.
İstanbul'da görülen davaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Ülke dışında bulunan Can Dündar ise duruşmada yer almadı.
Tutuklama kararı sonrası adliye koridorunda konuşan Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın. Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BERBEROĞLU AÇIKLAMASI 

CHP Genel Başkanı'ndan Berberoğlu Açıklaması 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantının ardından kameraların karşısına geçeceği belirtilmişti.

Berberoğlu'nun kararına CHP'den ilk tepki, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan gelmişti. Altay, kararın muhalefete gözdağı olduğunu belirtmiş ve bu karara karşı direneceklerini söylemişti. 

"YARIN GÜVENPARK'TA OLACAĞIM"

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olağanüstü toplantısının ardından açıklama yaptı: 

"Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların hapsedildiği bir durum yaşıyoruz. Yasa dışı yoldan eğer silah götürülüyorsa o kişlerin yargılanması gerekir. Hangi anlayışla hangi hukukla? Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak."

Bunların hiçbiri hakim değil. Sadece Saray'ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar. Yarın Saat 11:00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimdeki afişte sadece 'adalet' yazacak. 

Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar.

CHP Kaynakları "Yürüyüş yarın Ankara'dan başlayacak, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecek" bilgisini verdi.