AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili CORA, mesajında “Engelleri aşmak öncelikle bir farkındalık meselesidir. Engellilik, yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimini yakından ilgilendiren bir sosyal meseledir. 'Biz de bir gün engelli olabiliriz' düşüncesiyle engelli vatandaşlarımızın daha müreffeh yaşamaları, üretken ve aktif fertler olarak toplum hayatında yer almaları için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz.

Ülkemizin sosyal hizmet alanındaki eksikliklerini gidermek, engellilerimizin çağdaş ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşması, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için var gücümüzle çalıştık. Engellilerimizin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak topluma katma değer üretecek bir konuma gelmeleri için 20 yıllık iktidar dönemimizde hayata geçirdiğimiz devrim niteliğindeki reformlar engelli vatandaşlarımıza olan hassasiyetimizin bir göstergesidir.” dedi.

AK PARTİ İLE ENGEL ORTADAN KALKTI

“Gerek eğitim gerek spor gerekse de istihdamda, siyasette ve her alanda attığımız pozitif adımlarla engelli vatandaşlarımız adeta kabuğunu kırdı ve her biri birer başarı hikayesi yazdı, yazmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil kucaklama gayretiyle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeyi ana hedefimiz olarak gördük.” diyen CORA, sözlerine şu şekilde tamamladı:

“2010 yılında Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik. Engelliler Hakkında Kanun ve alt düzenlemeleriyle Türkiye'de ilk kez 1500 maddelik engelliler hukukunu oluşturduk. Kamuda ve özel sektörde %3 engelli çalıştırma zorunluluğu getirdik. 2002’de atanan engelli memur sayısı yaklaşık 5 bin iken bu sayı şu anda 65 bin civarındadır. E-KPSS'yi getirdik. E-KPSS'nin geçerlilik süresini de 4 yıl yaptık. Kamuda ve özel sektörde kotalar vardı. Ona da müeyyide uyguladık. Araç alımı konusunda da düzenleme getirdik. Sağlık raporlarının da birçok noktada geçerli olması için bir çalışma yürüttük. 500 binin üzerinde engelliye bakım aylığı veriyoruz, ayrıca rehabilitasyon merkezlerinin sayısı da arttı. Burada, üst düzey kamu yöneticisi olma noktasındaki mevzuattaki engellerin kaldırılması noktasında bir hüküm var. Buradan yola çıkarak engelli hakimliğin yolunu açtık. Evde bakım aylığı, okullara ücretsiz taşıma, evde ve hastanede eğitim uygulamalarını başlattık. Görme engelli öğrencilerimiz için Braille kabartma yazılı ders kitaplarını, zihinsel engelli ve işitme engelli öğrencilerimiz için de eğitim materyallerini ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Partimiz bünyesinde Engelli Koordinasyon Merkezi'ni (EKM) kurduk.”