Mardinli çocuklar Trabzon'a hayran kaldılar

"Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında Mardin'den Trabzon'a gelen yaşları 12 ile 18 arasında değişen yüze yakın yetim çocuğu Ortahisar Belediyesi yalnız bırakmadı.  İçinde çeşitli hediyelerin yer aldığı çantalar çocuklara takdim edildi. Geçen yıl da Ortahisar Belediyesi'nin İçişleri Bakanlığı'nın kardeşlik projeleri kapsamında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Karadeniz kültürünü tanıtmak yeni dostluk ve kardeşlik köprüleri kurmak amacıyla ilk defa düzenlediği "Hamsi Festivali" büyük bir ilgi görmüştü. Projenin devamında Mardinli çocuklar da Trabzon'u gezdiler.
TEKRAR GELMEK İSTİYORLAR
Mardin'in Yeşilli ilçesi Kaymakamı olan ve aslen Sürmeneli olan Ömer Bilgin'in başlattığı "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında dört günlük gezi için Trabzon'a gelen yetim çocuklar denizle buluştu, yaylaları gezdi, tarihi-kültürel yerleri ziyaret etti ve yeni arkadaşlıklar kurdu. Oldukça mutlu bir şekilde Trabzon'dan ayrılan yetim çocuklara  Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ de duyarsız kalmayarak çeşitli hediyeler takdim etti. Ortahisar Belediyesi tarafından kendilerine hediye edilen çantaları alan çocukların mutluluğu ve heyecanı görülmeye değerdi. Trabzon'un doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten çocuklar tekrar Trabzon'a gelmek istediklerini söyledi.
"BİRBİRİMİZDEN BİR FARKIMIZ YOK"
"Kardeşlik ve Gönül Köprüsü" projeleri kapsamında son dönemde Güneydoğu Anadolu bölgesinden Trabzon'a çok sayıda ziyaretlerin olduğunu belirten Av. Ahmet Metin Genç, "Mardinli çocuklarımızı ilimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduk. Onlar da bu geziden oldukça zevk aldılar ve heyecan duydular. Umarız, bu tür projeler yurt sathına yayılır ve ülkemizin her bir köşesi arasındaki kardeşlik ve dostluk bağları daha da güçlenir. Ortahisar Belediyesi olarak kardeşlik projelerine her zaman duyarlı olmaya devam edeceğiz ve gereken her türlü desteği vereceğiz. Ülkemizin bütün yörelerinin kültürünü, sanatını değerlerini tanımalıyız, tanıtmalıyız. Güneydoğusu da Doğu Anadolu'su da herkes Karadeniz kültürünü ve coğrafyasını tanımalı. Biz de aynı şekilde bu bölgelerin coğrafyasını kültürünü, tabiatını tanımalıyız. Böylece birbirimizden hiçbir farkımız olmadığını, bütün değerlerimizin, geleneklerimizin kültürümüzün benzer olduğunu göreceğiz. Dolayısıyla kurduğumuz yeni ilişkiler yumağıyla kardeşliğimiz, dostluğumuz, birlik ve beraberliğimiz pekişecek... Bu nedenle bu tür projeleri çok önemsiyorum ve her fırsatta destek olmaya gayret ediyorum." diye konuştu.
Mardin'in Yeşilli ilçesi kaymakamı Ömer Bilgin de "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında Trabzon'a gelen öğrenci ve öğretmenlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı Ortahisar Belediyesi'ne teşekkür etti.