Mardin - Trabzon Kardeşliği Derinleşiyor 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  


Trabzon - Mardin Kardeşlik Köprüsü her geçen gün yeni bir ivme kazanıyor. İlk Olarak Mardinden Trabzon'a Getirilen 150 Çocuğa Trabzonspor Akyazı Stadı Gezdirildi ,Trabzon'da Deniz ile tanıştırıldı. Daha sonra Trabzon - Mardin Kardeşlik Köprüsü'nün 2.ci Ayağı olan Trabzon'dan STK'lar ve Basın Mensupları Mardin'e giderek 5 gün Mardin ve İlçelerinde Halkla bire bir irtibata geçti Gösteri ve yürüyüş yaptı birlikte oldu Derikte Şehit Edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü anma programına katıldılar ve Trabzon'a döndüler, Mardin Kardeşlik Köprüsü için hemen peşinden Trabzonspor Mardin'e giderek Mardin'de Trabzonspor Taraftarları Derneği ve vatandaşlarla birlikte oldular . İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emri ile devam eden Mardin Trabzon Kardeşlik Köprüsü her geçen gün yeni bir ivme kazanırken geçtiğimiz gün Trabzon'dan Mardin'e kardeşliği pekiştirmek için yola çıkan Trabzon Eczacılar Odasına bağlı eczacılar kardeşlik köprüsüne yeni bir halka oldular ver bugün Mardin Yeşilli İlçesi Kaymakamı Sürmeneli Ömer Bilgin Trabzon'a gelerek Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ü makamında ziyaret etti.  Mardin - Yeşilli Kaymakamı Bilgin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başlatmış olduğu Derik'te Şehit Düşen Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk'ün bu hayalinin gerçekleştiğini görmek Mardin Yeşilli Kaymakamı olarak beni ve diğer Kaymakam arkadaşlarımı ziyadesi ile memnun etmiştir . Bizim için Ülkenin neresi olursa olsun Türk Bayrağının dalgalandığı her yerde Görev yapmak onurdur gururdur . 

KAYMAKAM ÖMER BİLGİN KİMDİR ? 

1979 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğan Ömer BİLGİN; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Üniversite hayatına ilk olarak Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile başlamışsa da daha sonra buradan ayrılarak 2000 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazanıp mesleğine esas teşkil eden öğrenim hayatına başlamıştır.
      
      2007 yılında Trabzon Kaymakam adayı olarak başladığı Mülki idare mesleğinde, Antalya-İbradı ve Tokat-Pazar ilçelerinde Kaymakam vekilliğinde bulunduktan sonra 2010-2012 yılları arasında Kütahya-Çavdarhisar, 2012-2014 yılları arasında da Adıyaman-Gerger, 2014-2015 yılları arasında Düzce-Çilimli, 2015-2016 yılları arasında Balıkesir-Kepsut  ilçelerinde görev yapmıştır. 30/11/2016 tarihli ve 2016/861 sayılı müşterek kararname ile Yeşilli Kaymakamı olarak İlçemize atanan Ömer BİLGİN evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.