Trabzon’un tahmininden çok daha güzel olduğunu ifade eden Çağatay, “Buraya geldiğimiz için, kendimizi şanslı hissediyoruz” dedi. 
   
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 

Yaklaşık 3 ay önce Trabzon’da göreve başlayan Çağatay’ı TGC Başkanı Ersen Küçük, yönetim kurulu ve muhabirler hazır bulundu.

Basın mensuplarını 15 Kasım’da KKTC’nin Bağımsızlık ve 39.Yaş günü nedeniyle düzenlenecek etkinliklere davet eden Konsolos Çağatay, Trabzon’a ilk defa geldiğini ve doğasına hayran kaldığını ifade etti. 

Trabzon’un tahmininden çok daha güzel bir kent olduğunu ifade eden Erek Çağatay, “Tahminimden çok daha güzel. Buraya geldiğimiz için, kendimizin şanslı hissediyoruz. 
Çok kısa zamanda Trabzon halkının yakınlığı ile gerek protokol görevlileri, komşularımızın, sokakta gördüğümüz tanıştığımız insanların yakın ilgi alakası ile çevremizi tanımaya, genişletmeye başladık. Fırsat buldukça doğasını görmek için şehrin dışına çıkmaya çalıştık. Her şeyi ile çok memnunuz, çok güzel bir yer. 
15 Kasım’da sizleri davet etmek istiyorum. 15 Kasım’da KKTC’nin 39.Yaşını kutlayacağız. 2 etkinliğimiz var. Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni ve daha sonra resepsiyonumuz olacak” dedi.

NEVZAT YILMAZ'DAN ANLAMLI HEDİYE

KKTC de Türkiye büyükelçi görevini uzun süre  yapan Ertuğrul Kumcuoğlu'nun yazdığı önemli bir eseri TGC genel müdürü Nevzat Yılmaz, Trabzon KKTC Konsolosuna ziyarette hediye etti.