Kabotaj ve Denizcilik Bayramını Kutladıktan Sonra Atanın Huzuruna Çıktılar 

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Mehteran Takımı Kabotaj ve Denizcilik Bayramı Kutlamaları Sonrası Soluğu Atatürk Köşkünde aldı. 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Kabotaj Bayramını Tebrik Etti 

“1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi kara sularında, egemenlik ve bağımsızlığını ilan eden ülkemizde 1 Temmuz, doksanbir yıldır, ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, denizlerdeki egemenliğimizin tezahürü niteliğindeki bu yasanın yürürlüğe girmesiyle, yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticari hâkimiyeti nihayete ermiştir. Kabotaj Kanunu, denizlerimizi sahiplenme ve her bir noktasında muktedir olma şuurunu milletimize aşılamış, denizciliğimizin gelişmesinde önemli rol oynamıştır.

Üç tarafı denizlerle çevrili ve son derece stratejik iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik-jeostratejik açıdan büyük önem ve üstünlük arz eden bu konumundan, denizcilik açısından da en iyi şekilde istifade edilmesi hayati öneme haizdir.

Devletimizin, son yıllarda, her alanda olduğu gibi denizcilik sahasında da gerçekleştirdiği birçok yenilik; yerli ve milli imkânlar kullanılarak başarıyla neticelendirdiği birçok ticari ve askeri çalışma, denizlerimizdeki tahakkümümüzü her geçen gün artırmakta, bu da bizlere büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm deniz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Köklü geleneği ve kadim bir mazisi olan Türk denizciliğinin ilerlemesinde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en samimi selamlarımı iletiyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91’inci yıl dönümünü kutluyorum.”
 
 
                                                
Yücel YAVUZ
 Trabzon Valisi