Kuvvetli ;Bu 24 Kasımda eğitimin, en önemli konu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde öğretmenlerimizin terör saldırıları sonucunda şehit olmalarının hüznünü yaşıyoruz. İstiklal Caddesi terör saldırısı şehidi Öğretmen Arzu Özsoy, Gaziantep terör saldırısı şehidi Ayşenur Alkan, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz başta olmak üzere tüm görev şehidi öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Ne acıdır ki öğretmenler günü kutlama mesajıma rahmet dileyerek başlıyorum.
 
Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri üstlendikleri, bilim ve özgür düşünce ile yoğrulmuş “Cumhuriyet kuşakları” yetiştirme görevini fedakarca yerine getiren öğretmenlerimiz, bugün de bu kutsal görevi aynı inanç ve azimle yerine getirmektedirler. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek ulusların medeniyet yolundaki yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir. Eğitimsiz ve öğretmensiz toplumların ‘ulus’ olamayacağı gerçeğinden hareketle, insanlığın her çağda, her türlü bilgisizlikten kurtularak, bilim yolunda ilerleyebilmesi de ancak öğretmenler sayesinde mümkün olabilmiştir.
 
Eğitim kalitesinin olmazsa olmazı, öğretmenlerin maddi ve manevi olarak rahat, özgür ve bağımsız olmalarıdır. Bu gerçeğe rağmen öğretmenlerimizin, geçmişten gelen sorunları çözülemediği gibi bugün hayati tehlikeyle karşı karşıya bırakılmışlardır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, öğretmenlerimizin; ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet'in değerini özümseyerek, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmayarak, laik ve demokratik kuşaklar yetiştirme görevini yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz ve İYİ Parti olarak atama bekleyen öğretmenlerimizle ilgili, köy okullarının yeniden açılmasıyla ilgili gereken her şeyi yapacağımızın sözünü veriyoruz.
 
Bu düşüncelerle öğretmenlerimize saygı, sevgi ve şükran duygularımızı sunuyor, şehit öğretmenlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutluyoruz.