Bu kapsamda 81 ildeki devlet üniversitelerinde muhtarlarimız için hazırlanan özel eğitim modülleri vasıtasıyla muhtarlarimıza 28 başlık altında eğitim verilmesi sağlanacaktır. 
İki hafta sürecek eğitim programında kırsal ve kentsel eğitim konularına ilişkin eğitimler verilecek.


Günümüzün değişen ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak muhtarlarimızın üstlenmiş oldukları güncel sorumlulukları da dikkate alarak Türkiye’nin idari yapısı, kamu kurumları ile ilişkiler, yerel yönetimlerle ilişkiler, etkili iletişim, teknoloji kullanımı, kadına yönelik şiddetle mücadele, afet yönetimi, köy yerleşim alanlarına ilişkin imar ve iskan sorunları, tarımsal ve hayvansal ürünlerin pazarlanması, hayvan hakları, sivil toplumla ilişkiler, güvenlik birimleri ile koordinasyon, girişimcilik ve kırsal kalkınma, stresle başa çıkma gibi alanlarda ders içerikleri oluşturulmuştur.
Bu programla üniversitelerimiz köy ve mahalle Muhtarlarimızla buluşarak elele vermekte ve Vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunma anlayışıyla beraber çalışma aşamasına kavuşmuştur.

BEKİR AKTÜRK'TEN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA TEŞEKKÜR 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir AKTÜRK''ten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür .

İçişleri Bakanlığı ve Yükseköğretim kurulu Başkanlığı arasında yapılan protokolle muhtarlar mevcut görevlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmek ve mevcut konumlarını daha da güçlendirebilmek amacıyla Muhtarlar  akademisi programının hayata geçirilmesi sağlanmıştır.

Sayın bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla muhtarlarimızın banka promosyonlarından daha fazla faydalanmaları için Bakanlığımızca gerekli çalışmalar başlatılmıştır.
Her talebimizde olduğu gibi bu talebimizi de dikkate alarak, destek vererek muhtarlarimızın tüm Özlük haklarının en üst seviyede sağlanması adına gece gündüz demeden çalışan sayın bakanımız Süleyman Soylu’ya şükranlarımızı arz ediyoruz.