GÜMRÜKÇÜOĞLU DAĞLIK KARABAĞ SAVAŞINDA GÖREV ALDI
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Geldiği Trabzon'da Katıldığı Karadeniz'in en büyük Kitap Fuarında yaptığı konuşmasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Dağlık Karabağ'da Ermeni Çetelere karşı savaştığını açıkladı. Başkan Gümrükçüoğlu'nun anlatmamasına rağmen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Gümrükçüoğlu'nun Azerbeycan Dağlık Karabağ- Emenistan Savaşında Dağlık Karabağ'da Yaralıları tedavi ettiğini Ermeni çetelerine karşı savaştığını ifade etti. Bizde basın olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun hiç bilmediğimiz duymadığımız bir sırrını daha öğrenmiş olduk . 
 Ermenistan’ın Karabağ’ı kendi sınırlarına katma isteğini açıklamasının ardından 1990’ların başlarında bölgede etnik çatışmalar başladı.  bu çatışma Ermenistan ve Azerbaycan arasında savaşa dönüştü. 1991 yılında Kafkasya'da yeni cumhuriyetlerin birbiri ardına bağımsızlıklarını ilan ettiği dönemde Rusya tarafından boşaltılan üslerden elde edilen ağır silahlar, savaşta dengenin Ermenistan'dan yana ağır basmasına neden oldu.

1991-1993 yıllarında, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından işgal edilmiş olup bu işgal günümüzde de sürmektedir. Dağlık Karabağ bölgesi tamamen Azerbaycan toprakları içinde kalmasına rağmen Ermeni ayrılıkçılar Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasındaki Azerbaycan'a ait bölgeyi de işgal ederek bir tampon bölge oluşturmayı başarmışlar ve Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasında bağlantı kurmuşlardır.

Ermenistan, Dağlık Karabağ bölgesini ve bu bölgenin çevresindeki yedi ilçeyi (rayon) işgal etti. Dağlık Karabağ ayrılıkçı yönetimi bu arada, 1991 yılında bağımsızlığını ilan etti. Ancak bu bağımsızlık ve kurulan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, Ermenistan Cumhuriyeti dahil hiçbir ülke tarafından tanınmamaktadır.