Bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eden Başkan Genç, demokrasinin sağlıklı işlemesi ve yerleşmesi için gazetecilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. 
"ÇALIŞMA VE YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ"
Basının; çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel öğelerinden biri olduğuna vurgu yapan Genç, "Hakikatleri doğru ve tarafsız bir şekilde aktararak her türlü olayla ilgili halkı objektif bir şekilde bilgilendiren gazeteciler ve basın-yayın organları demokrasimizin vazgeçilmez mihenk taşıdır. Her türlü koşulda gece gündüz demeden halkı doğru bilgilendirmek adına vazife icra eden gazetecilerin; çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, onların, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerini sağlayacaktır. Çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel öğelerinden olan basın, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahiptir.  Basınımız; haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, toplumsal bilinci güçlendirme, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi yaşamsal sorumluluklarını özverili bir şekilde icra etmektedir." dedi. 
"BASINIMIZA İTİMAT EDİYORUZ"
Türk basınının köklü bir tarihi olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "150 yıllık geçmişiyle tarihi Osmanlı İmparatorluğu'na dayanan Türk basını, geçmişten günümüze gerek nitelik, gerekse çoğulculuk açısından halkımızın en önemli ve en güvenilir haber kaynağı olmuştur. Köklü bir tarihi bulunan basınımız, bugün de geçmişte olduğu gibi işlevini büyük bir ciddiyet ve dikkatle bundan da önemlisi sorumluluk anlayışıyla yerine getirerek halkımıza hizmet etmeye devam etmektedir. Bu durum Türk basınına olan itimadımızın en önemli gerekçelerinden bir tanesidir. Türk basını tarihte olduğu gibi günümüzde de her türlü ulusal ve uluslararası meselede ülkemizin hak ve hukukunu koruyan ve bunları bütün dünyaya duyuran bir anlayışla hareket ederek adeta ülkemizin sesi olmuştur." sözlerine yer verdi. 
"DEMOKRASİNİN YERLEŞMESİNE KATKIDA BULUNDU"
Başkan Genç, gazetecilerin basın-yayın ilkelerini ve etik değerleri gözeterek mesleklerini ifa etmelerinin saygınlıklarını ve güvenilirliklerini artıracağına dikkat çekti.  Genç, "Türk basını; sorunlara karşı her zaman sorumluluk bilinciyle hareket ederek ülkemizin  ilerlemesine, demokrasi kültürünün yerleşmesine ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Gazetecilerin kendi haklarının yanında, basın yayın ilkelerini  ve etik değerleri her koşulda gözetmeleri, basın yayın organlarının itibarını, saygınlığını ve güvenilirliğini artıracaktır. Bu nedenle gazetecilerin, sorumluluk bilincini, görev anlayışını ve etik değerleri her şeyin üstünde tutacağına inanıyoruz. Bu vesilelerle bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anıyorum. Ve tüm basın çalışanlarına görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum." ifadelerine yer verdi.