Fındıkta eğitim zamanı

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

Akçaabatlı fındık üreticilerine Giresun Fındık Araştırma Enstitüsünde eğitim verildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabatlı fındık üreticileri için Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne “Fındıkta Örnek Uygulamalar” konulu teknik bir gezi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Akçaabat ilçesinde sertifikalı Fındık Budama Eğitimi almış fındık üreticilerine yönelik olarak düzenlenen eğitim gezisine 14’ü bayan olmak üzere 80 fındık üreticisi katıldı.

Fındık Araştırma Enstitüsünde görevli uzmanlar tarafından Akçaabatlı fındık üreticilerine fındıkta yeni dikim sistemleri, külleme hastalığında Biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri ayrıntılarıyla anlatıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede fındık üreticilerine yönelik olarak eğitim faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Bölgemizin en önemli tarımsal ürünü olan fındıkta kalite ve verimin arttırılması, bu sayede bölge insanımızın ekonomik refahının yukarıya çekilmesi amacıyla bu tür eğitimlere çok önem veriyor, Tarım Şube Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarımız vasıtasıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ise son derece verimli bir eğitim çalışmasına imza attıklarını kaydederken Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na fındık üreticilerine olan katkılarından ötürü teşekkür etti.