45 kişinin sağ kurtarıldığı arama kurtarma çalışmaları, enkaz altındaki son vatandaşımıza da ulaşılması ile arama kurtarma çalışmaları sonlandırdı.Son durumda, deprem nedeniyle 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.  Deprem sonrasında hastanelere başvuran 1.607 vatandaşımızdan 1.523’ü taburcu edilmiş olup; 16’sı yoğun bakımda olmak üzere 84 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.

Devletimizin en tepesi Elazığ ve Malatya'da karargah kurdu haftalardır evlerine gitmeyen Bakanlarımız milletimizin gönlünde taht kurdu. Elazığ ve Malatya halkı devletin işi ne kadar önemsediğini birkez daha anlamış oldu. Deprem gününden beri Elazığ ve Malatya'da köy köy mahalle mahalle ev ev sokak sokak dolaşarak vatandaşların hasarlarını yerinde gören incelyen yardımları bilhasssa Kızılay ve Afad ile koordineli bir şekilde hak sahiplerine dağıtılmasını sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kış günü evsiz parksız acı içinde kalan vatandaşları bir nebzede olsa mutlu sıcak yuva kurmaları için önce çadır kentler daha sonrasında Konteynır kentler kurarak halkın evleri yapılana kadar ev ve iaşe barınma ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra hemen bu hafta içinde temeli atılacak olan Deprem konutlarını da bu yılın içinde hak sahiplerine teslim edecekler. 

Devletin kendi üzerine düşeni yapmasından sonra ,deprem felaketinin hemen ardından yaralarımızı sarmak adına milletçe kollarımızı sıvadık. Kardeşlerimize bir yardım eli de Trabzon Sürmene’den uzatabilmek adına İstanbul Trabzon Federasyonu Öncülüğünde Başlatmış Olduğumuz yardım kampanyasına Sürmene’nin kıymetli iş adamı aynı zamanda federasyonumuzun yönetim kurulu başkanlığını yürüten sayın Dursun ÇAĞLAYAN’dan destek geldi. 
İstanbul Trabzon Federasyonu öncülüğünde Çağlayan Grup Sponsorluğunda Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimize yardım eli kampanyamız kapsamında hazırlanan yardım kolilerini ilçemizde kaymakamlığımız ve  tarafından belirlenen toplanma alanına ayrıca hazırlanan diğer yardım malzemelerini de  Kızılay’a teslim ettik.
Bu aziz milletin bir parçası olmaktan daima gurur duyduğumuzu belirterek bir daha böyle acıların yaşanmamasını umut ediyor felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.