DİYARBAKIR LİCE'DE PATLAMA ALTI ŞEHİDİMİZ VAR
Haber : Ahmet YAVUZ  www.trabzonhaber24.com

Diyarbakır-Lice karayolu'nda zırhlı midibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada , 6 asker şehit olurken bir askerin ağır yaralı olduğu bildirildi. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, zırhlı midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandalı el yapımı bomba ile gerçekleştirilen patlama yolda büyük bir çukurun oluşmasına neden oldu. Daha önce verilen bilgide askeri konvoyun geçişi sırasında bir patlama meydana geldiği ve yedi kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.
TSK AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Lice'de patlama sonucu 6 askerin şehit olduğunu bildirdi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09:30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."