Bartın'daki maden faciasında şehit sayısı arttı! Bakanlar canlı yayında açıkladı
Bartın Maden Ocağı patlamasında bilinmeyen ayrıntılar: 40 canı bu sebepten kaybettik!

BARTIN'A GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürütülen çalışmaları incelemek üzere patlama meydana gelen Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağına geldi.

ERDOĞAN AÇIKLADI: ŞEHİT SAYISI 41'E YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olay yerinde şu açıklamalarda bulundu:

Tüm ekiplerimiz zamanla yarıştı, bakanlıklarımız derhal olay yerine gelerek koordinasyonu yürüttü. Biz de patlama haberi aldığımız andan itibaren İçişleri Bakanımızla irtibat halinde olduk. Yapılması gereken, atılması gereken adımları da sürekli atmanın gayreti içerisinde olduk. Bugün Amasra'ya gelip çalışmaları yerinde görme kararı aldık. Bu patlama nasıl yaşandı? Varsa sorumluları adli makamlarca ortaya çıkarılacaktır. Şuandaki önceliğimiz yer altındaki işçilerimize ulaşmaktı. Şehit sayımız 41'e çıktı. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. 

İlk etapta devletimiz 500+500 olmak üzere devlet, sendikamız 200, Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere ilk etapta ailelere destek vereceğiz.

"EN UFAK İHMALİ DAHİ KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın'daki maden faciası hakkında Twitter'dan açıklama yaptı:

Bartın’ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir.

Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de, vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız.

Adli makamlarımız; canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır. Ben de birazdan Bartın’a doğru yola çıkacak ve tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim.

Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bartın’ın yanı sıra bazıları İstanbul’a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun.