TERÖRE KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE ETMELİYİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri gerçekleşti. Sabah saat 10.00’da başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden görüşmelerde tansiyon sık sık yükseldi. Görüşmelerde söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, muhalefet sıralarını eleştirerek, uyuşturucu ve terörle mücadele başta olmak üzere Türkiye’nin yerli ve milli adımlarında muhalefetin Türkiye’ye muhalefet yaptığını vurguladı.
Sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU’nun PYD/YPG ile ilgili söylediği ‘Bunlar, topraklarının özgürlüğü için savaşıyor.’ şeklindeki sözleri hatırlatarak başlayan CORA, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının PYD/YPG terör örgütüne yönelik söylemiş olduğu ‘Bunlar, topraklarının özgürlüğü için savaşıyor.’ şeklindeki sözün bir gaflet olduğunu dahi ifade edemediler, bir hata olduğunu dahi kendileri en azından bir açıklığa kavuşturamamıştır. Aynı şekilde, internet sitelerinde ‘tutuklu gazeteciler’ olarak gösterilen teröristin ifşasına cevap veremediniz. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin internet sitesinde bir teröristin  ‘gazeteci’ olarak gösterilmesinden utanıyorum. Bu ülkenin muhalefet partisinin resmî  internet sitesinde, teröristi gazeteci olarak gösterenlerin bundan utanması gerekiyor. PYD’yle sınır komşusu olmakta sakınca görmeyenlerin terörle mücadeleye itiraz etmelerinin de asıl gayesinin ne olduğunu biliyoruz.”

TÜRKİYE KARŞITLARININ KOROSUNA KATILDILAR

“CHP’li hatipler Suriye hareketini başlattığımız tezkereye, mavi vatana sahip çıktığımız Libya tezkeresine, Irak’ta terörle mücadele için çıkardığımız tezkereye ‘hayır’ oyu vermelerinin öngörüsüzlüğünü yine konuşmalarında açıklayamadılar. Hapishanede ziyaret ettikleri PKK’lı, DHKP-C’li teröristleri yine inkâr edemediler.
Uyuşturucudan vergi alma fantezisinin en azından büyük bir gaf olduğunu ikrar edemediler. Uyuşturucuyla mücadeleyi görmezden gelip ‘Uyuşturucuyla cari açık kapatılıyor.’ iftirasının hâlen arkasında durma acizliğini gösteriyorlar. Uyuşturucuyla tarihin en büyük ve en güçlü mücadelesini kabul edemediniz. Avrupa ve ABD'de uyuşturucu ticareti üzerinden nemalananların sözcüsü oldunuz. Bu konuda esasında onların önünde en büyük engel olan, bu ülkenin uyuşturucu trafiğini bozan ülkemizi karalamaya çalıştınız. Türkiye ne zaman temel meselelerine köklü çözümler getiriyorsa bunu engellemek isteyenlere maalesef bu topraklarda mihmandarlık yapmaya devam etmektesiniz.”

‘TÜRKİYE UYUŞTURUCU ÇETELERİNİ TARUMAR ETMİŞTİR’

“Geçmişte benzer iddialara Avrupa'nın veyahut diğer ülkelerin başkentlerinde oluşan manşetlerle çok kez tanık olmuştuk. Atatürk'ü de, İnönü'yü de, Menderes'i de, Demirel'i de, Erbakan'ı da uyuşturucu ticaretiyle suçlamışlardı. Bugün de benzer bir senaryo izliyoruz. Çok uyanık ve dikkatli olmalıyız. Türkiye uyuşturucuda üretici bir ülke değildir. Türkiye, uyuşturucu madde yakaladığı için, uyuşturucu ticaretini engellediği için, uyuşturucu çetelerinin tarumar ettiği için, terör örgütlerinin uyuşturucu tarlalarını yok ettiği için suçlanan bir ülke olmuştur. Firari bir müfterinin demode olmuş iftiralarına yeniden mikrofon oldunuz, tripodu önüne alıp aynı nakaratları tekrarlama acizliğine düştünüz, devrik bir çete liderinin dublörü oldunuz. Ben bu görüntüleri, demokrasi kültürünün bu Parlamentoda yaşatılmasını arzu eden bir kişi olarak muhalefet adına üzüldüm. Fotoğraflar üzerinden algılar yapmaya çalıştınız. Bakan Bey’le beraber kalabalık ortamlarda çekilen fotoğraflar üzerinden suçlamalarda bulundunuz.”

TERÖRLE MÜCADELEDE TEK YÜREK OLMAK ZOR MU?

CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık’ın oğulları uyuşturucu madde ticaretinden yakalandı. Şimdi, CHP Genel Başkanı bu kişiyle fotoğraf verdi diye CHP Genel Başkanını uyuşturucu maddeyle ilgili suçlamamız mı gerekiyor? Böyle bir acizliği siz yaparsınız, biz yapmayız. Türkiye’nin en önemli mücadele alanında devletten yana olamadınız, dedikodulardan yana oldunuz. Ortaya konulan delillere itibar etmediniz; deli saçması, komplo teorilerine itibar ettiniz. Fransa’da bombalar patladı, Londra’da terör eylemleri oldu; orada hiçbir vatandaş çıkıp devleti suçlamadılar.
Değerli arkadaşlar, ülkemiz, devletimize ve milletimize büyük bir yük olan, her yıl milyarlarca kaynak ayırdığımız terörle mücadelede yerli ve millî şuurla, birlik ve beraberlik içerisinde tek ses, tek yürek, tek devlet olamadınız. Bu kadar zor muydu?”

ARTIK SAĞCI-SOLCU, LAİK- DİNDAR, ALEVİ-SÜNNİ MESELESİ DEĞİL VATANINI SEVENLERİN VE SEVMEYENLERİN NÜCADELESİ VARDIR?

“CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın yaptığı bir açıklama var: ‘Artık bu ülkede sağ sol, dindar laik, Alevi Sünni yok, bu ülkede artık millî olanlar ile millî olmayanların mücadelesi, vatanını sevenler ile sevmeyenlerin mücadelesi vardır.’ demişti. Sizin de hangi safta olduğunuzu merak ediyoruz. Maalesef terörle ve uyuşturucuyla mücadelede ortaya koyduğumuz başarı, siyasi emellerinize cevap vermediği için gölgelemeye, karalamaya çalışıyorsunuz. Avrupa’da bir terör örgütü lideri övülebilir mi? İspanya’da birisi çıkıp ‘ETA liderinin heykelini dikeceğim.’ diyebilir mi? Amerika’da birisi çıkıp ‘Biz sırtımızı El Kaide’ye dayadık.’ diyebilir mi? Maalesef muhalefet, iktidara karşı mücadelesini bu ülkeye karşı mücadeleye dönüştürmüştür. Teröre ‘terör’ diyemiyor! Teröriste ‘terörist’ diyemiyor! Darbeye ‘darbe’ diyemiyor! Bebek katiline ‘bebek katili’ diyemiyor! Elemanlaştırılmış bir çete liderine, bir kolpacıya ‘Hadi oradan!’ diyemiyor! Biz bunlara üzülüyoruz.”