Akıllarınca giderayak milletten para toplayacaklar ve bu paralarla seçimi finansa edecekler. Çünkü para kalmadı, paraları çarçur ettiler, memleketi ve milleti perişan ettiler.” dedi. 

AKP’nin 2019 yılında da TOKİ aracılığıyla ‘100 Bin Konut Projesi’ gerçekleştirildiğini hatırlatan Kaya, “Trabzon Ortahisar İlçemize konut sözü verdiler. Kura çekimi yaptılar, hak sahiplerini belirlediler. Ortada ne konut var, ne arazi var, ne de teslim tarihiyle ilgili net bir bilgi var. Bu durum sadece Trabzon’da değil birçok ilimizde aynı. Hak sahibi vatandaşlar TOKİ’yi aradıklarında konutlarla ilgili sağlıklı bilgi almadıklarını, muhatap dahi bulamadıklarını söylüyorlar. Şimdi de Trabzon’a 2.550 konut vadediyorlar. Önce verdiğiniz konut sözlerinizi yerine getirin.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya açıklamasında şunları söyledi:

“AKP, HAYALİ PROJELERDE JET FADIL’I GEÇTİ!”

“AKP’nin kötü ekonomi politikalarına bağlı olarak ev fiyatlarının uçtuğu, kira fiyatlarının uçtuğu bir ortamda ucuza konut vaadiyle dar gelirli vatandaşlarımıza adeta umut satıyorlar. Ortada yapılmış bir konut yok, ihale yok, arsa belli değil. 2023’te başlayıp en erken 2028’e kadar bitirileceği ifade ediliyor. İlan edilen taksit tutarları sabit değil, enflasyona göre artacak. Açıklanan ev fiyatları tam bir kandırmaca. Hazine garantisi de yok, dolayısıyla zamanında teslim edileceğinin garantisi yok. Dar gelirli vatandaşlarımızın bu şartlarda ev sahibi olması mümkün değil. Her seçim dönemi hayal projelerle milleti kandırmaya çalışan AKP, adeta ‘Jet Fadıl’ı geçti. Ama unuttukları bir şey var, milletimiz artık boş vaatleri yemiyor.”

 “ÖNCE TRABZON’A VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTUN!”

“AKP döneminde Trabzon’a konut projesi dahil birçok proje vadedildi. Bunların birçoğu hâlâ bitirilemedi. 
TOKİ’nin, 100 Bin Konut Projesi kapsamında Ortahisar İlçemizde 480 konutluk proje vaadi vardı. 19 Haziran 2020’de kura çekimi yapıldı, hak sahipleri belirlendi, 2022 yılının sonuna gelindi; ortada ne konut var, ne de konutların yapılacağı arazi! 
Trabzon’a her seçim dönemi vaatte bulunulan demiryolu projesine ne oldu? 61 Proje vaatleri vardı, kaçını yerine getirdiler? Yine Güney Çevre Yolu Projesi; Çömlekçiye, Erdoğdu’ya, Haçkalı Baba’ya kavşak sözleri vardı. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesini 12 yılda tamamlayamadılar. 
20 yıldır iktidarda olan AKP söz verdiği projeleri yıllardır bitirememiş ama giderayak Trabzon’a 2.550 konut yapacak öyle mi? Buna çocuklar bile inanmaz! Hükümet hayali proje açıklamayı bırakmalı ve önce verdiği sözleri tutmalıdır.”

 “OY TOPLAMAK İÇİN UMUT TACİRLİĞİ YAPIYORLAR”

“Sosyal Konut Projesi, keşke seçimlere yönelik değil de gerçekten evi olmayan dar gelirli vatandaşlarımızın konut sorununa çare üretecek gerçekçi bir proje olsaydı. Biz de iktidarı alkışlasaydık. Maalesef tutulmayan sözler; bitmeyen projeler ve tecrübeler gösteriyor ki bu proje tamamen seçimlere yönelik hazırlanmış bir hayali projedir. AKP’nin bu yaptığı, dar gelirli vatandaşların hayalleriyle oynamaktır, umut tacirliğidir.
Vatandaşlarımızın ucuz konut sahibi olması isteniyorsa; doğru ve gerçekçi hedefler konulmalıdır. Başvurular alınmadan önce, konutların arazisi belirlenmeli ve projeleri hazır olmalıdır. Taksit tutarları asgari ücretli vatandaşların ödeyebileceği tutarlarda olmalıdır ve sabitlenmelidir. Projelere Hazine garantisi verilmelidir. Ve en önemlisi de TOKİ, kamu kaynaklarını Millet Bahçesi gibi birincil öncelikte olmayan işlere değil; konut ve öğrenci yurdu gibi vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarına kullanılmalıdır.”