42 YIL GEÇTİ
Başkan Çebi, mesajında 12 Eylül 1980’in ülkemiz tarihinin en kara sayfası olduğunun söyleyerek “12 Eylül 1980, demokrasimize vurulmak istenen darbenin, ihanetin, insanların türlü işkencelere maruz kaldığı inanç, düşünce ve teşebbüs özgürlüklerinin yok edildiği tarihtir. Türkiye, 12 Eylül'ün üzerinden geçen onlarca yılın ardından darbenin yıkıcı etkilerini demokrasiye ve millet iradesine olan bağlılığıyla silmiş, vesayetçileri ve onların karanlık yüzünü ise asla unutmamıştır.” dedi.
KİRLİ BİR TEZGAH
Darbelerin iç ve dış mihraklar tarafından tertiplenen kirli bir tezgah olduğuna vurgu yapan Çebi, “Vatan ve millet düşmanları 12 Eylül darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar demokrasimize bir çok kez saldırdı.  En son 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen millet direnişi ve o gece Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu kararlı ve dirayetli tutum ülkemizi ve demokrasimizi düşman işgaline karşı korumuştur.” ifadelerine yer verdi.
MİLLETİMİZ OYUNLARIN FARKINDA
Başkan Çebi şunları söyledi: “Bugünü anlamak, 27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, 15 Temmuz'u doğru anlamaktan geçiyor. Millet iradesine sahip çıkan aziz milletimizin darbeler ve darbecilere karşı verdikleri eşsiz mücadele, geçmişten 15 Temmuz'a taşınmış, bu bilinç her daim darbecilerin, milli irade düşmanlarının ve darbe sevicilerin yıkımını beraberinde getirmiştir. Çok şükür ki aziz milletimiz ayak oyunlarına fırsat vermeyip bir çok zor sınavdan başı dik ve daha güçlü çıkmıştır. Söz de karar da aziz milletimizindir.”
KINIYORUM
12 Eylül’ün yıl dönümünde hafızamız ilk günkü gibi açık, acılarımız ilk günkü gibi tazedir. Allah bir daha bu millete; 27 Mayısları, 12 Eylülleri, 28 Şubatları, 15 Temmuzları yaşattırmasın. Demokrasimiz uğruna, ülkemiz uğruna kaybettiğimiz vatan evlatlarını saygı ve rahmetle anıyor, hafızalarımıza yer edilen karanlık geceyi sergileyenleri şiddetle kınıyorum.”