Koronavirüs salgınının en başından itibaren sahipsiz hayvanların besinsiz kalmaması için yoğun bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu uygulamasıyla takdir topluyor.    

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamalarında sevimli dostlarımızın aç kalmaması için adeta seferberlik ilan ediyor. Sahipsiz canları koronavirüs sürecinin en başından itibaren bir an olsun yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasında oluşturulan 5 ekiple birlikte 18 ilçede gün boyu yoğun çalışma gerçekleştirdi. Ekipler, 113 istasyonda toplam 240 kg. köpek ve 35 kg. kedi maması dağıtarak 710 köpek ve 505 kedinin beslenmesini sağladı. Büyükşehir Belediyesi, sevimli dostlarımızı besleme çalışmalarına program dahilinde ara vermeden devam ediyor. 

SEVİMLİ DOSTLAR İÇİN TEYAKKUZ HALİNDEYİZ 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlarımızın besinsiz kalmaması için sürecin en başından itibaren yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Ekiplerimiz, içerisinde bulunduğumuz zor süreçte kafe ve restoranların da kapanmasıyla birlikte sahipsiz canlarımız için adeta teyakkuz halinde çalışıyor. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarında 18 ilçemizde etkin bir çalışma gerçekleştirerek çok sayıda istasyona mama bırakıyoruz. Ayrıca sevimli dostlarımız için ilçe belediyelerimize de belirli aralıklarla mama desteği sağlıyoruz. Değerli Trabzon halkından tek bir sahipsiz hayvanın besin sıkıntısı yaşamaması adına bu zor günlerde kapılarının önüne bir kap su ve mama koymalarını rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.