Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, sözleşmeliden kadroya geçen personel, Başkan Murat Zorluoğlu’na çiçek verdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinde 635 personelin kadro aldığı ifade edildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, sözleşmeliden, memurluğa geçen personelden bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine bir sürpriz gerçekleşti. 


Memurluğa geçiş yapan çok sayıda personel bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine geldi. Burada personel, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na çiçek verdi. 
Başkan Murat Zorluoğlu, “Gelirken, her halde 30 - 40 personelimiz kapıda bize sürpriz yaptılar. Meclisimizin verdiği kadro düzenlemesi yetkisine istinaden sözleşmeli personel konusunda çalışma yapmıştık. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra çalışmamızı somutlaştırarak tamamladık. Bu çerçevede Trabzon Büyükşehir Belediyesinde 4 ve 2 yıllık üniversite mezunlarının tamamının kenditalepleridoğrultusunda olmak kaydıyla sözleşmeli personel statüsüne geçirdik. 

Bu sayı 635 personelimizi etkilemiştir. İnşallah sayın Çalışma Bakanımızın ifade ettiği tarih Aralık ayı… Kanunda yüce mecliste yasalaşırsa 2. Aşamaya geçmiş olacağız” ifadelerini kullandı. 

TULAŞ VE TRABİTAŞ’TAKİ PERSONEL NEDEN KADRO ALMADI?


TRABİTAŞ ve TULAŞ’ta ki personelin neden kadroya alınmadığı şeklindeki CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in sorusuna, “Belediyenin şirketi olmakla birlikte belediyenin sosyal tesislerinin işletilmesi için kuruldu. Personeli de o şekilde alındı. Bizim şöyle bir mecburiyetimiz var. Belediyede sözleşmeli olarak alınan personel, belediyede çalışmak durumunda. Bunların her hangi bir şekilde dış şirkette çalıştırılması mümkün değil. TRABİTAŞ’ta çalıştırılmakta olan üniversite mezunu arkadaşlarımız var. Onları sözleşmeli yaparsak, onları belediyede çalıştırma ve yerlerine yeni personel alma zorunluluğumuz var. 

TULAŞ’ta belediye personeliydi. Orası kurulunca devrettik. Onun için KENT AŞ. Ve TRABİTAŞ’ta çalışanları maalesef bu kapsama alamadık. İnşallah, İlerleyen zamanlarda onlara da yardımcı olacak şekilde başka düzenleme yapılır.